RockZine
 
Note van de redactie: Meningen geuit in de columns, behoren toe aan de desbetreffende columnist en representeren niet de mening van RockZine.nl.
Twee kwart 2017
Het is al weer bijna zover, twee kwart van 2017 zit er alweer bijna op. Zo’n zes maanden verder, variërend van bloedhitte tot stortregen, van code oranje naar code rood en weer terug naar normaal. Zes maanden zonder echte hoogtepunten, dieptepunten helaas wel, te veel... Maar toch is er ook nog weel een klein beetje hoop. En dat dan wel door één van de zoveel geweldige talentenjachten in dit land.
 
25-06-2017
 
Een kwart 2017
Met de schok van de eerste maand van 2017 nog in de benen, zit het eerste kwart van 2017 er al weer op. Zo wist Jantje Smeets Pinkpop na januari nog verder de grond in te boren en bleef de doorbraak van een nieuwe veelbelovend rock talent helaas uit. Nog niet echt veel reden dus om uit het 2017 dalletje te komen.
 
04-03-2017
 
De ondergang
De een na de andere titel stond vastgepind bovenaan deze column. Een voor een verdween deze ook weer. Maar zo veel treurnis, zo veel teleurstelling, de titels raakten net niet genoeg. Ook al waren ze allen toepasselijk, klopten ze helemaal, toch viel het dubbeltje de andere kant op. Dus geen 'Pinkpop is dood', 'Endsation', 'The Liberation of Holland' en ook niet 'Money rules'. Nee, het werd dus: 'De ondergang'. Helaas.
 
20-01-2017
 
The Flop Of Holland
Wat een weekend. Wat een belabberde start voor de muziek in 2017. Van The Flop Of Holland, naar de Fopprijs in Groningen. Een zege mogelijk voor velen, maar een grote nederlaag voor de muziek. De ooit nog wat betekenende klanken vanuit instrumenten, bespeelt door mensen op een podium met iemand achter een microfoon die mooie klanken uitbrengt en hier écht gevoel in legt. Die tijd lijkt ver te zoeken.
 
15-01-2017
 
De eindejaars traditie
En met nog een paar dagen te gaan, loopt 2016 naar zijn einde. Traditioneel dus het moment om weer terug te kijken op het afgelopen jaar en aan de andere kant vooruit te kijken naar het volgende jaar.
 
24-11-2016
 
Op herhaling
Langzaam maar zeker komen we weer terecht in de donkere maanden. Het einde van het festivalseizoen, maar weer wel de start van het clubtour seizoen. En net als afgelopen jaar, het jaar daarvoor en het jaar daar weer voor en zo door, beleefden de festivals ook dit jaar weer een fantastische editie. Beter dan ooit. De beste ooit?! Of is het gewoon een kopieer en plak actie, met enkel een ander jaartal. Op herhaling?
 
11-05-2016
 
Komkommertijd
De zomer is weer in volle gang, althans als we de kalender mogen geloven, dus de tijd voor de zinloze weetjes en weinig zinvolle nieuwsberichten. Maar net als de zon ons wat in de steek laat, laat ook de media ons in de steek. Komkommertijd zonder komkommers.
 
18-08-2016
 
Oud goed, goed oud
Vroeger was alles beter, hadden we nog de gulden in plaats van de Euro. Vroeger zaten we nog niet in de EU, wisten we ook nog wel is het Eurovisie Songfestival te winnen en vroeger was een kinderfeest nog een kinderfeest. Maar was het oude wel allemaal zo goed, of was het goed voor het oude?
 
06-08-2016
 
Twitter