RockZine
 
Van sushi tot pizza, van strand tot tent en van pop/rock tot Nederrock. Zomaar een aantal termen die passen bij de eerste dag van het CuliNESSE festival. Donderdag 17 augustus vormt de start van drie dagen genieten van eten, maar zeker ook muziek op het strand aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam.
 
Met de geur van de grills en barbecues en genietend van een zonnetje aan het water, betreden de Handsome Poets het hoofdpodium. Ondanks wat technische probleempjes, weet de band het publiek redelijk mee te krijgen. Hoewel velen misschien nog wat genieten van een hapje, wordt het gedurende de setlist langzaam maar zeker drukker voor het hoofdpodium.
 
De Handsome Poets spelen een degelijke set, waarbij nummers af en toe misschien ietsje te ver worden uitgerekt. Ook laat de band horen meer en meer een afslag te maken naar de meer pop en dance-achtige klanken. Gelukkig wordt het wat meer rockgevoel nog wel behouden bij de nummers uit de begin periode van de band.
 
Even verderop, loopt de tent van het Sunset Podium langzaam maar zeker vol. Wie om zich heen kijkt ziet overal de nodige ‘Dave’s’ in de tent, voordat de enige echte Dave von Raven het podium betreed met The Kik. De band bewijst naast zijn muzikaliteit andermaal ook over de nodige humor te beschikken met de maskers van de band.
 
De ‘huisband’ van het festival, weet eigenlijk direct vanaf de eerste noten het publiek mee te krijgen. Natuurlijk mogen nummers als Simone en Het is een mooie dag niet ontbreken. En ook de Chef’Special hertaling Schuilen Bij Jou mag er zeker zijn. Een lekker Nederrock show in de tent, waar buiten de zon onder de horizon is verdwenen.
 
Afsluiter van de eerste dag van CuliNESSE 2017 is de band Miss Montreal. Met de gaspitjes langzaam gedoofd en met een drankje in de hand, wordt het gezellig druk bij het hoofdpodium. Waarbij de band eigenlijk gelijk vanaf de eerste tonen het publiek weet mee te krijgen. Van springen tot dansen en van lekker luisteren tot uitbundig meezingen.
 
Met een theatertour achter de rug, is misschien de setlist van de band niet direct verrassend, maar dat neemt niet weg dat de band een sterke show neerzet. Met een mini striptease, welke eindigt in een verjaardagscadeau en gitarist Kobus, welke Nielson, vervangt, neemt Miss Montreal het publiek mee op de muzikale reis van Sanne Hans en haar mannen.
 
Zo rond elf uur klinken dan de laatste tonen van Alles Is Hier Ook Van Jou, waarmee de eerste dag van het CuliNESSE festival tot zijn einde komt. Het strandje in Rotterdam vormde het mooie decor, voor een leuk en goed festival, met als extra pluspunt een lekker zonnetje in de avond.
 
19 August 2017
 
Twitter