RockZine
 
Nadat de dampen van het kruit van het voorprogramma The Circle Remains zijn opgetrokken, welke het Abdijplein in Middelburg deden doen schudden met hun onvervalste metal, is het even na negenen tijd voor de Haagse mannen van DI-RECT om het muzikale stokje over te nemen.
 
En eigenlijk direct vanaf de eerste tonen weet DI-RECT het plein met zich mee te krijgen. Waar de band in de loop der jaren diverse malen wisselde van sound, weet het op het Zeeland Nazomer Festival een mooie mix neer te zetten van deze verschillende sounds.
 
Zo zijn daar de duidelijke rockklanken terug te horen op onder andere Invincible, This Is Who We Are en The Times Are Changing. Bij deze laatste neemt zanger Marcel de band bij de hand als ware dirigent om zo naar een fraai bombastisch einde toe te werken.
 
De meer soulrock klanken komen dan weer terug op nummers als You Know Who I Am, terwijl er weer meer funk is terug te horen bij Richochet. Daarnaast is er ook nog een vleugje blues terug te horen in het door Paul-Jan Bakker geschreven Love In Kind.
 
DI-RECT weet zich live sterk te versterken met toetsenist en een blazerssectie. Waarbij deze laatste een hoofdrol opeist bij het slotstuk The Young One. Het publiek wordt nog een keer uitgenodigd om mee te zingen, onder begeleiding van de trompet klanken.
 
Het publiek krijgt nog een klein toetje wanneer Spike, met akoestisch gitaar en zanger Marcel Veenendaal terugkeren. Zittend op de rand van het podium brengen de heren het nummer All In Vain. En met de klanken van Wonderful World, zit het avondje DI-RECT op het Zeeland Nazomer Festival er dan helaas al weer op.
 
09 March 2017
 
Twitter