RockZine
 
Favourite Pleasures
 
Score
 
 
Datum review
13-09-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
15-09-2017
 
 
 
De start van het najaar van 2017 gaat gepaard met een vloed aan nieuwe releases. Ook de Schotse rockband GUN brengt in deze periode een nieuwe plaat uit. Het album Favourite Pleasures is alweer het zevende album van de band, die al aardig wat jaartjes aan de weg timmert. En dat is dan ook zeker terug te horen op de meest recente release.

Al direct vanaf het eerste geluid van het bijna catchy She Knows voelt het album vertrouwd aan. Aangenaam gitaar geluid, aangename melodie, aangenaam refrein samen met een aangename stem. Voeg daar nog eens een passende gitaarsolo aan toe en het plaatje is compleet.

GUN zet een diverse sound neer op Favourite Pleasures, waarin ook her en der wat meer ‘ouder’ geluid klinkt. Nummers als Here’s Where I Am en Silent Lovers kennen beide een wat ouder geluid. De eerste heeft een boogie-rock karakter, met een licht beetje Status Quo feeling, waar laatstgenoemde doet terug denken aan de 60s/70s.

De titeltrack Favourite Pleasures heeft dan weer een funky karakter en met The Boy Who Fooled The World levert de band weer een ballad af. Naast afwisseling in instrumentale sound en sfeer, weet zanger Dante Gizzi door de nummers heen ook een fraaie afwisseling te brengen in stemgebruik.

Het album Favourite Pleasures kent eigenlijk geen mindere tracks. De Schotse mannen weten van begin tot eind tot rocken, waarmee het album zeker een aanrader is in de tijd van vele nieuwe platen!
 
 
Twitter