RockZine
 
Racine Revisited
 
Score
 
 
Datum review
09-08-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
08-09-2017
 
 
 
Muziek is tijdloos, zo bewijst de Canadese rockzangeres Sass Jordan met het album Racine Revisited. Vijfentwintig jaar na de release van het originele debuutalbum van Sass, brengt de zangeres met haar band het album opnieuw uit in een nieuw opgenomen versie. En ook na die vijfentwintig jaar staat het album nog als een huis.

De rock feeling is gelijk vanaf de eerste gitaarklanken op Make You A Believer aanwezig, waarbij Sass Jordan bewijst over een ideale rockstem te beschikken. Iets wat ook zeker te horen is op If You’re Gonna Love Me, een uptempo song met aangename samenzang in de ‘oeh-oeh-oeh’ delen.

Ook wanner het wat rustiger wordt, blijft de stem van Jordan duidelijk overeind, zoals op het meer blues klinkende You Don’t Have To Remind Me. De kracht van de band komt ook sterk naar voren op deze track, zeker ook met de lekkere gitaarsolo.

Windin’ Me Up is toch wel één van de nummers die lekker in het hoofd blijft hangen. Waar de zangeres dan weer een strakke ballad neerzet met I Want To Believe. Terwijl Do What You Want wat gedragen door een lekkere drum en bas partij.

Racine Revisited is 25 jaar naar dato, in de nieuwe versie, zeker geen slecht album. Het album luistert lekker weg, waarbij de zangeres bewijst over een goede en aangename rock stem te beschikken. Daarnaast blinkt de band ook uit in het instrumentale, waarbij in instrumentale zin ook Cry Baby nog wel even genoemd mag worden.
 
 
Twitter