RockZine
 
Disappear
 
Score
 
 
Datum review
08-05-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
 
Onlangs kwam ons een album onder ogen, welke al eerder dit jaar is uitgebracht, maar met wat vertraging op ons pad is terechtgekomen. Na een eerste luisterbeurt, waren wij het er unaniem over eens, dat dit album zeker nog wat aandacht verdient: Disappear.

Het album Disappear is het debuutalbum van de Belgische symfonische rockband Solitude Within. En direct vanaf de eerste tonen op het album wordt een aangename rock sfeer neergezet. Het nummer Fade Away trapt het album af, met lekker gitaarwerk en licht catchy refreintje. Alleen komt het einde van het nummer wat vreemd over, ten opzichte van de rest van het nummer.

Een goede drive draagt vervolgens Blame, waar de band met frontvrouw Emmelie Arents, opnieuw een lekkere rocktrack neerzet. De stem van Emmelie komt rustig en eigenlijk bijna gelijk vertrouwd over. De meerstemmigheid in het nummer komt daarnaast ook erg goed tot zijn recht.

Het met kerkklokken ingezette Morrigan doet erg veel denken aan een andere band met Within in de naam. De toetslijnen, ook overgaand naar gitaarwerk, doet wel erg veel denken aan What Have You Done Now van Within Temptation. Daar omheen weet de band het nummer wel een eigen karakter mee te geven, maar toch blijft het nummer telkens terug denken aan dat andere nummer.

Vervolgens zet Solitude Within wat rustiger in met Fly, zonder zijn rock karakter te verliezen. Fraai is ook de strijker aanvulling in het nummer en zeker ook het piano intermezzo. Het rustigere wordt nog even vastgehouden in het intro van Burn, om in het vervolg weer bombastischer uit te pakken, met stevige gitaaraccenten.

Op de titeltrack Disappear en ook op In My Mind weet de band een goede mix van rustige en stevige uithaalstukken te creëren. In My Mind laat daarnaast een sterk staaltje symfonie horen, met de combinatie van drums, toetsen en gitaren. Waarna de band op Eternal Flame aangenaam stevig weet uit te pakken.

Turn Away wordt na het toets intro, opgepakt met een energieke lijn van drums en gitaren. Waarop de toetsen en de zang van Arents een mooie bovenlaag vormen. De fluitlijnen zorgen voor een Keltisch karakter, waarnaast ook de grunts een goede aanvulling zijn.

Richting het einde van het album, pakt de band nog een keer stevig door met Paralyzed, hoewel de band ook nog wel de nodige ruimte inlast voor rustigere intermezzo’s. Om vervolgens met In The Dark af te sluiten. De band laat hier nog een keer zijn symfonische klanken duidelijk voorbij komen in het intro, om met een fraai akoestisch begeleid vervolg te komen, wat weer uitpakt naar een lekker rocktrack.

Zo in de rustigere zomerperiode, qua albums, is het album Disappear van de Belgische band Solitude Within zeker een aanrader. Het in eigen beheer uitgebrachte album, krijgt dan ook een verdiende score van vier sterren.
 
 
Twitter