RockZine
 
Around The Bend
 
Score
 
 
Datum review
09-07-2017
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
08-09-2017
 
 
 
Eigenlijk was wel meteen duidelijk dat Dave Vermeulen, na zijn The Voice deelname, zijn band Voltage trouw’zou blijven. Zijn deelname zorgde hierbij voor een goede boost voor de band, waarbij ze studio indokem met Guido Aalbers voor de opnames van Around The Bend.

De mannen van Voltage leveren met hun tweede plaat een onvervalste rock plaat af. Met de liefde voor de oudere (70s) rock niet onder stoelen of banken gestoken, biedt het album toch ook zeker meer. De band weet een goede mix neer te zetten van (southern) rock, met country, en ook her en der een vleugje americana en blues.

Het sterke bandwerk, komt eigenlijk direct al vanaf de start met Pistol Pete naar voren. Heerlijke gitaarrifs, worden afgewisseld met de stem van Vermeulen, om vervolgens door te gaan in een sterke rocktrack.

De voorliefde voor de oudere rock sound wordt duidelijk op nummers als Heart Of Stone en Dirty Harry. Op laatstgenoemde komt daarnaast ook de voorliefde voor Status Quo duidelijk naar voren, met een nummer met een echte boogie rock geluid.

Een meer americana / country feeling levert de band af met onder andere Up The Road. Waar de ‘feel good sound’ weer overheerst op Good Times. Om dan vervolgens juist weer steviger uit te pakken op Up From The Downside, met een lekkere drive van begin tot eind.

Het intro van For Better Ways doet enigszins denken aan Green Day’s ‘Boulevard Of Broken Dreams’, maar de vergelijking houdt snel op wanneer de band echt inzet. En het nummer weer een echt Voltage-karakter meegeeft.

Dat de band zorg voor genoeg afwisseling, blijkt nog maar eens met het rustigere Blue Highway, het energieke Matchbox en als afsluiter van het album het bluesy Joelle. En gezegd moet worden, de band weet ook te slagen in deze afwisselingen.

Dave bewijst zijn gelijk om met Voltage door te gaan met de plaat Around The Nend. En waarom zou hij zo’n sterke band links laten liggen? Beide weten elkaar perfect te versterken, wat ervoor zorgt dat é én van de betere albums van 2017 moeten begroeten!
 
 
Twitter