RockZine
 
Ed Struijlaart
Members Ed Struijlaart (zang en gitaar)
Periode 2011-heden
 
Biografie
Discografie
Links
 
2010
In de periode van 2003 tot 2010 is Ed Struijlaart is frontman van de Haagse band de Stud Muffins. De band speelt poprock met bluesinvloeden. Nadat de band in 2010 stopt, besluit Ed om solo verder te gaan.
 
2011
Met de hulp van verschillende collega-muzikanten, als Bertolf, Jan Peter Hoekstra en Dennis Kolen, ging hij werken aan zijn eigen materiaal. Met het geschreven materiaal dook Ed Struijlaart in 2011 de Motormusic Studio's in Mechelen in om zijn debuutalbum op te nemen.
 
 
Het eerste resultaat van de opnames is te horen in november 2011, wanneer de eerste single 'Face Down' wordt uitgegeven. De single geeft een goed beeld van de stijl van de zanger: poprock met bluesinvloeden.
 
2012
Na de tweede single 'So Not You, So Not Me' in februari 2012, volgt in februari 2012 ook het debuutalbum 'Head, Heart And Hands'.
 
 
Struijlaart weet de nodige airplay te bemachtigen met zijn singles 'Woman (Stuck In The Middle)' en 'Anything'.
 
 
Naast muziek maken, heeft de singer-songwriter ook zijn eigen radioprogramma op het 'piratenstation' KX Radio, welke is ontstaan uit een hobbyproject van DJ Rob Stenders.
 
 
Eind 2012 is Struijlaart één van de artiesten welke deelneemt aan het programma Puro 43 van RTL 5. In het programma komt een nieuwe artiest samen met een gerenommeerde artiest aan bod. Ed is samen met Racoon in het programma te bewonderen.
 
2013
In februari 2013 weet Ed Struijlaart een bijzondere cover te maken van het nummer 'Viva La Vida' van de band Coldplay. In de ochtendshow van Giel op 3FM, covert hij het nummer samen met het theaterkoor 'Dario Fo'. Het nummer weet de Mega Top 50 binnen te komen.
 
 
Eind april 2013 levert Ed voor het programma 'Golden Oldies' van BNN een muzikale bijdrage, door tijdens het slotconcert in Koninklijk theater Carré het nummer 'Viva La Vida' uit te voeren met het voor het programma samengestelde koor met bejaarden.
 
Twitter