RockZine
 
Intwine
Members Roger Peterson (zang)
Jacob Streefkerk (gitaar)
Jon Symons (gitaar)
Eric Spring in 't Veld (drums)
Periode 2002-2010
 
Biografie
Discografie
Links
 
2002
De deelname van Roger Peterson aan de talentenjacht Idols in 2002 levert hem veel publiciteit op, doordat hij weigert een contract te tekenen en voortijdig de show verlaat. Deze publiciteit zorgt er ook mede voor dat Roger samen met zijn nieuwe band Intwine een platencontract in de wacht weet te slepen bij Dureco.
 
 
De band Intwine grotendeels is gevormd op de rockacademie. Bassist Touché en gitarist Jacob kende elkaar al van de middelbare school op St. Maarten. Samen speelden ze al in verschillende bandjes. Zowel Touché als Jacob gingen vervolgens naar de rockacademie, waar zij Roger leerden kennen. Samen met Kevin en Erwin was de band compleet.
 
 
Intwine kenmerkt zich door zijn unieke stijl, waarin een combinatie van rock, reggae, latin en hiphop-invloeden zijn terug te horen.
 
2003
De eerste single 'Happy' van de band komt in februari 2003 uit, welke het meteen goed doet. Het nummer is terug te horen op de diverse radiostations en de clip komt geregeld voorbij op de muziekzenders. De weet met de eerste single direct een top-10 hit te scoren, met een notering op de derde plaats in de charts.
 
 
Met het uitkomen van het titelloze album is de band in 2003 op diverse podia en festivals terug te vinden. Het debuutalbum weet diverse positieve recensies te behalen.
 
 
Eind 2003 geeft de band een speciaal akoestisch concert in het kader van P.U.R.E. van muziekzender The Box. Het concert zal later in 2004 op DVD worden uitgebracht.
 
2004
In 2004 gaat de band met optreden op diverse festival, waaronder het Noorderslag festival in Groningen.
 
 
In de zomer van 2004 brengt de band het nummer 'Cruel Man' uit, welke tevens de titelsong vormt voor de Nederlandse film 'De Dominee'. Het nummer is de laatste single, welke de band uitbrengt bij het Dureco label.
 
 
Eind 2004 volg het tweede album 'Perfect' van de band, welke wordt uitgegeven op het V2 Label. Ook vind er een verplaatsing in de samenstelling van de band plaats, waarbij Rocheteau Mahuwallan drummer Erwin Gielen vervangt.
 
2005
In maart 2005 weet de band de 3FM Award voor 'Beste Album' binnen te slepen met het album 'Perfect'. Dat de band populair is bij het publiek, blijkt ook het feit dat de band een plaats op Pinkpop weet te bemachtigen door een publieksstemming op de Pinkpop site.
 
 
Naast het Pinkpop festival staat de band in de zomer van 2005 ook op het Spaanse festival Metro Rock. In de zomer vindt tevens opnieuw een verandering in de samenstelling plaats, ditmaal wordt gitarist Kevin Hissink vervanger door Jon Symons.
 
2006
Begin 2006 is Intwine één van de artiesten die meewerkt aan de Vrienden van Amstel Live concert in de Rotterdamse Ahoy, waarbij de band smaen speelt met Sarah Bettens.
 
 
Voor het Festival Mundial reist Intwine naar Brazilië waar het daar de huidige situatie aanziet. Festival Mundial staat voor het oplossen van het wereldwijde armoedeproblemen, en daarom wordt speciaal voor dit Festival het nummer 'Peace of Mind' opgenomen. De opbrengsten van het nummer gaan naar het goede doel.
 
 
Kort na de reis door Brazilië verlaat percussionist Ferdinand van Duuren de band om persoonlijke en muzikale meningsverschillen.
 
 
Opnieuw is Intwine ook in de bioscopen te horen in 2006. In de film 'Nachtrit' zijn de nummers 'Feel It' en 'For Goodness Sake' van de band terug te horen, waarbij 'Feel It' tevens de titelsong is voor de film.
 
 
In oktober 2006 verschijnt het derde album 'Pyrrhic Victory', waar ook de nummers uit de film 'Nachtrit' op zijn terug te vinden.
 
2007
Begin 2007 wordt de band gedwongen de promotie voor het album 'Pyrrhic V ictory' in eigen handen te nemen, naar interne problemen bij het label V2. Daarnaast duikt de band de Nederlandse theaters in voor 'Rumshop Session Tour'.
 
 
In september staat de band in de 013 in Tiburg, waar de band tevens een DVD opneemt. Tijdens het concert is er een gastoptreden van Brainpower, met wie de band ook de single 'The Chosen' opneemt. Het nummer 'The Chosen' is onderdeel van de soundtrack van de game 'Assasin's Creed'.
 
2008
Begin 2008 is het vrij stil rond de band Intwine, waarna de band halverwege 2008 een platencontract tekent bij het Duitse label 'Tiefdruck-Musik'.
 
 
Tijdens de opnames van het nieuwe album, verlaten Rocheteau Mahuwallan en Edsel Eusebius de band en worden vervangen door Eric Spring in 't Veld en Pablo Penton.
 
2009
In 2009 brengt de band het album 'Kingdom Of Contradiction' uit, welke in vergelijking met eerder materiaal een steviger karakter heeft. Op het album is onder andere een gastbijdrage van Sarah Bettens terug te horen.
 
 
Eind 2009 tourt de band opnieuw met de 'Rumshop Session Tour' door het land.
 
2010
In 2010 staat de band opnieuw op Festival Mundial en wordt kort daarna ook de EP 'The Original Acoustic Rumshop Sessions Vol I' uitgebracht met zowel studio materiaal als live registraties van de tour.
 
 
Nadat in de zomer van 2010 de band nog liet weten druk bezig te zijn met nieuw materiaal, wordt later in oktober 2010 bekend gemaakt dat de band na bijna een decennium muziek ermee stopt. Er wordt geen reden voor het uiteenvallen van de band bekend gemaakt.
 
Twitter