RockZine
 
HeavyLight
De laatste tijd is de band regelmatig te gast bij diverse radioprogramma's en televisieprogramma's.

Zo was de band te gast bij ondere andere de ochtendshow van Giel, Stenders Late Vermaak, de Frank en Vrijdag show en op televisie bij Toppop 3.

Daarnaast is de eerste single 'Hey' bijna niet meer van de radio af te slaan.

Al met al een goede reden om eens beter kennis te maken met deze nieuwe rockband.
 
 
Ondanks dat jullie op veel radiostations te horen zijn de laatste tijd, toch de vraag om kort uit te leggen wie HeavyLight is?
 
HeavyLight is een vierkoppige rockformatie uit Rotterdam bestaande uit Allart (Leadzang, Gitaar), Dylan (Toetsen, zang), Sander (Bas, zang) en Jerry (Drums, zang).
 
 
 
De laatste tijd is er veel te doen rondom HeavyLight en jullie eerste single 'Hey'. Zo waren je een tijdje vaste studiogast bij 3FM en stond jullie videoclip ook op de website van Coldplay. Hoe hebben jullie deze tijd beleefd?
 
De afgelopen paar weken waren echt bizar. We begonnen rustig aan met één optreden in de nacht bij Herman Hofman wat uitliep tot een ware 3FM marathon die na Rob Stenders helemaal uit de hand liep. Binnen 3 weken hadden we in totaal 9 keer op 3FM gespeeld, waaronder als klapper bij GIEL.
Daarnaast speelden we twee keer bij Radio 538, waaronder tijdens “538 voor Warchild”.

De dag na GIEL stonden we als klap op de vuurpijl nog eens op de Coldplay website. Het is vrij bizar om een mailtje te krijgen met daarin “We thought you might like to know that your video is now live on our Hypnofeed. Thanks, Coldplay”.
Dit werd vrij snel opgepikt door NU.nl, Qmusic, Radio Veronica en vele andere landelijke pers. Toen we dachten dat het niet gekker kon nodigde Toppop3 ons ook nog eens uit om onze aller eerste TV show ooit te spelen. Niet lang daarna werden we ook nog eens benoemd tot 3FM Serious Talent.

Iedere keer als we dachten dat het uit de hand gelopen was kwam er weer iets totaal bizars bovenop. We hadden nooit kunnen bedenken dat het zo zou gaan als je een clipje met een single online gooit. We hebben van alles genoten en kunnen nu pas een klein beetje stil staan bij wat er allemaal gebeurd is. Bizar, maar echt een droom die uitkomt.
 
HeavyLight
 
De afgelopen weken hebben jullie opgetreden bij diverse radiostations, waarbij jullie ook enkele covers ten gehore hebben gebracht. Zo brachten jullie een rockversie van songfestival nummer 'Birds' en werd ook het rapnummer 'Lose Yourself' van Eminem omgetoverd in een rockjasje. Welke cover welke jullie nu hebben gespeeld is jullie persoonlijke favoriet?
 
Beide genoemde nummers waren een flinke uitdaging om aan te pakken. Maar gezien ‘Lose Yourself’ van Eminem zo enorm van ons vandaan ligt was het wel een hele ervaring en vooral uitdaging om dit te coveren. Ook omdat Jerry de rap op zich nam is dit toch wel onze favoriet. We hebben hem laatst op een 3voor12 Clubavond in Friesland ook bij een show gespeeld en dit beviel ons en het publiek zo ontzettend goed dat we hem zeker wat vaker in onze set gooien!
 
 
 
En is er ook nog een nummer wat een uitdaging zou zijn voor een volgende cover?
 
Misschien een Golden Oldie zoals ‘Stayin’ Alive’ van The Bee Gees, of ‘Cry me a River’ van Justin Timberlake.

In ieder geval een song waarvan het in eerste instantie niet direct bij ons past, maar waar we dan hopelijk een goede turn aan kunnen geven.
 
HeavyLight
 
Met de recente release van 'Hey' is er natuurlijk ook de vraag of er een album en/of nieuw materiaal zit aan te komen?
 
We zijn nu druk bezig met het bespreken van wat we nu het beste kunnen doen.
Een nieuwe single komt er sowieso aan! En we zijn al aan het praten over een EP, wellicht zelfs in vinyl, met misschien wel de aanloop naar een FullLength album. We houden jullie op de hoogte!
 
 
 
Welke artiesten zijn voor jullie een inspiratiebron, danwel hebben jullie bewondering voor?
 
Onze grootste voorbeeld blijft toch wel MUSE. Als je eenmaal een live optreden van ze hebt gezien, dan vergeet je die nooit meer. Maar ook elk album en zelfs bijna elk nummer is zo’n enorme ervaring. Onze grootste droom is dan ook om ooit een keer te openen voor MUSE.

Bands als Kings of Leon hebben ook altijd nog enorme waardering van ons, met een aantal killer songs die zo mega catchy zijn, maar met een hele eigen sound. Coldplay blijft ook zeker een voorbeeld band, als je ziet wat die bereikt hebben en nog steeds neerzetten qua songs en optredens.
 
HeavyLight
HeavyLight
 
Zoals jullie zelf ook al aangaven, zijn jullie recent uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Wat kunnen we de komende periode van HeavyLight gaan verwachten, ook met de benoeming tot 3FM Serious Talent meegenomen?
 
We hopen nog in de show van een aantal DJ’s te spelen die we nog niet gehad hebben en natuurlijk airplay! In ieder geval zijn we op 2 mei weer te gast bij 3FM, dit keer bij MetMichiel tussen 21:00 en 22:00.

Maar vooral hopen we een aantal spots te kunnen veroveren die onder de noemer “3FM” geprogrammeerd worden op een aantal gave festivals zoals Metropolis. En tja, er is ook een 3FM spot op Lowlands!? Of Pinkpop!? Dat zal dromen blijven maar we proberen om er nog wel een mooi festival seizoen van te maken!
 
 
 
In het verlengde hiervan, wat hopen jullie binnen nu en een jaar te hebben bereikt?
 
Vooral heel veel spelen want er is niets mooier dan publiek te zien genieten van de muziek die je ze brengt. En natuurlijk een goede tweede single uit te brengen en misschien zelfs wel een prachtig album klaar te hebben tegen die tijd.
 
Op de website van Coldplay was onlangs jullie videoclip terug te vinden. Als jullie een videoclip van een 'nieuwe/beginnende' band zouden mogen plaatsen, welke band zouden jullie dan kiezen?
 
Het eerste wat in ons opkomt is niet de clip van een beginnende nieuwe band, maar juist van een band, Face Tomorrow, die pas geleden is gestopt na een 15 jarig bestaan vol prachtige nummers en live optredens. De clip Move On is laatst genomineerd voor de Berlin Music Video Awards 2013 en gaat rete goed! Wat ons betreft compleet terecht!
 
 
 
Tot slotte het slotakkoord aan de artiest: Wat willen jullie nog kwijt?
 
In ons slotwoord willen we graag iedereen bedanken voor alle reacties die we de afgelopen maand hebben ontvangen. Zo’n mooie start hadden we nooit durven te wensen!
 
 
Twitter