RockZine
 
Jasper Mook
In 2013 leerde Nederland Jasper Mook kennen tijdens het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Mook viel hierbij op, met zijn catchy poprock nummers, waarbij ook een aantal singles volgden.

Nu zo'n vijf jaar verder, ligt het debuutalbum van de zanger in de winkel met de titel "I'm Not Leaving".

Hoogste tijd om eens beter kennis te maken met Jasper Mook!
 
Het is alweer een aantal jaar geleden dat Nederland je leerde kennen bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Zou je ons een kleine introductie kunnen geven van jezelf?
 
Uiteraard!
Mijn naam is dus Jasper Mook en ik ben een singer-songwriter uit Utrecht. En mijn leven draait om muziek maken en dit delen met jullie!
 
 
 
Er heeft wel een tijdje gezeten tussen je deelname in 2013 aan het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en de release nu van je album nu in 2018. Hoe is voor jou deze periode verlopen?
 
Sinds mijn deelname heb ik heel veel mooie dingen mogen doen. Waaronder heel veel leuke shows in zowel Nederland als het buitenland. Daarnaast heb ik ook veel nieuwe mensen ontmoet in en buiten de muziek industrie en mijzelf verder creatief weten te ontwikkelen.
 
 
 
Vrij kort na het programma bracht je een aantal singles uit, waaronder "Take Me There" en "What I Miss". Deze nummers zijn echter niet op je album terug te vinden. Is dat een bewuste keuze geweest?
 
Ja dat is het zeker!
Ik schrijf heel veel muziek en wil daarom ook graag zoveel mogelijk nieuwe dingen met mensen delen. Dit album was daar de perfecte gelegenheid voor.
 
 
 
Om nog kort terug te komen op je deelname aan de Beste Singer-Songwriter van Nederland: Hoe kijk je hier zelf op terug, denkend aan zowel positieve als negatieve dingen?
 
Het was een hele mooie tijd en als ik terug zou gaan in de tijd zou ik precies dezelfde keuze maken, want het heeft mij veel nieuwe kansen gegeven.

Het is alleen wel jammer dat als het eenmaal afgelopen is en de mensen je niet meer op televisie voorbij zien komen ze je langzaam vergeten. Gelukkig heb ik nog super leuke fans uit die tijd die mij blijven supporten!
 
Jasper Mook - I'm Not Leaving
Terug naar je album "I'm Not Leaving", zit er nog een speciaal verhaal achter de titel?
 
Voordat ik de titel van het album had bedacht was het liedje "I'm Not Leaving" al geschreven, maar de album titel heeft echter wel een andere betekenis dan het liedje zelf. Voor mij is de titel een knipoog naar de muziekindustrie, dat ik niet weg ga en dat ik altijd muziek zal blijven maken tot mijn laatste adem.
 
 
En als je het album kort zou moeten omschrijven, hoe zou dit omschrijving zijn?
 
Het doel voor dit album was om veel kanten van mijzelf te laten horen. Mijn uitgangspunt was een heel divers album maken en zo voelt voor mij ook het eind resultaat. Ik vind gewoon heel veel stijlen leuk om te schrijven.
 
 
 
 
Als singer-songwriter schrijf je natuurlijk veel van je nummers zelf. Waar haal jij je inspiratie uit voor het schrijven van je nummers?
 
Mijn liedjes zijn voor mij als een verhaal. Ik schrijf graag een verhaal in het liedje en haal mijn inspiratie uit films in combinatie met mijn omgeving.
 
 
 
En welk nummer op het album heeft voor jou het mooiste verhaal gekregen?
 
Voor mij is dat "Come Around". Het is een heel persoonlijk liedje wat gaat over een deel van jezelf verliezen en waarbij je op zoek bent om jezelf weer helemaal terugvinden.
 
 
 
Bij het schrijven van de nummers op "I'm Not Leaving", heb je hierbij ook nog samengewerkt met andere schrijvers?
 
Op de helft van de liedjes op het album heb ik samengewerkt met andere schrijvers. Zo heb ik de openingstrack, "Here Again", samen geschreven met de producer van het album, Bjørgen van Essen. Met songwriter Robin van Loenen heb ik meerdere nummers geschreven, onder andere "Heartbeats" en "If You Were Not Mine". De ballad "By My Side" schreef ik dan weer meer mijn gitarist Jay van Leeuwen en met Nick Jongejan. Ten slotte heb ik "Sober", een hele oude, samen met Leon P. Palmen gemaakt.
 
 
 
Wanneer is voor jou het album persoonlijk geslaagd?
 
Voor mij was hij al geslaagd toen hij uitkwam. Ik maak muziek om te delen met andere, net zoals andere artiesten die delen met mij en de wereld. Er is voor mij niks mooiers dan dat iemand gelukkig kan worden van de muziek die ik maak.
 
Popronde
 
In september is de 2018 editie van de Popronde weer begonnen, waarbij jij al aan eerdere editie hebt deelgenomen. Hoe zijn de eerdere editie jou bevallen?
 
Mijn ervaring met de vorige Popronde die ik speelde was super leuk. De mensen en het team van Popronde zijn echt heel gezellig. Je komt veel bekende gezichten tegen en ik heb ook veel nieuwe mensen ontmoet die ik nog steeds spreek.
 
 
 
Wat heb je meegenomen uit de eerdere editie voor de huidige editie?
 
Ik denk dat de belangrijkste les die ik heb geleerd is, dat waar je ook staat je gewoon moet genieten. Omdat ook als er maar één iemand is die luistert het de show al waard is.
 
 
 
En wat kunnen de mensen gaan verwachten van Jasper Mook tijdens de Popronde 2018?
 
Deze keer kom ik met een volle band. De vorige keer speelde ik voornamelijk solo, dus het wordt nog veel gezelliger dan de vorige keer!
 
Jasper Mook - Popronde
 
 
Kunnen we (binnenkort) naast de Popronde nog meer optredens van jou gaan verwachten?
 
We zijn achter de schermen druk bezig met wat shows boeken, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik kan helaas nog geen data noemen, maar tijdens Popronde zijn er genoeg kansen tot in november voor mensen om eens te komen kijken!
 
 
 
Dan zijn we al weer aangekomen bij het 'slotakkoord'. De mogelijkheid om nog snel even iets met onze lezers te delen. Dus, wat moeten we zeker nog even weten?
 
Er komt heel snel weer veel nieuwe muziek aan en ik zou het super leuk vinden als jullie naar een show komen om even gedag te zeggen. Dus hopelijk tot dan!
 
 
 
Bedankt voor het interview en we wensen je veel succes met het album, de Popronde en de rest wat komen gaat!
 
Twitter