RockZine
 
Eind 2014 leerde Nederland actrice Loes Haverkort ook kennen als zangeres van LOUISV. Een band welke door Eric Corton direct werd uitgeroepen tot het pop/rock talent van het jaar.

Begin dit jaar speelde de band op het Eurosonic Noorderslag festival, waarbij dit optreden niet onopgemerkt bleef.

Daarnaast zijn we inmiddels twee singles verder en begin april kwam de eerste EP uit, de hoogste tijd om kennis te maken met deze nieuwe band!
 
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, zouden jullie kort kunnen vertellen wie LOUISV is?
 
Onze band valt het best te beschrijven als industriŽle popband, waarbij wij (Loes Haverkort en Floris Verbeij) samen de basis vormen voor de band. Wij schrijven de nummers en produceren het samen met Huub Reijnders.

Na een paar jaar geleden al begonnen te zijn met het schrijven van nummers, zijn wij in 2014 de studio in gegaan om op zoek te gaan naar de juiste sound. Afgelopen zomer hebben wij onze eerste single opgenomen en op 5 april hebben wij onze eerste EP gepresenteerd in de Paradiso.
 
 
 
Waarschijnlijk zullen veel mensen Loes voornamelijk kennen als actrice, ondanks ook een behoorlijke lijst aan musicals op het portfolio. Hoe deze 'overstap' naar de muziek?
 
Voor mij voelt het niet als overstap. Het is een organisch proces om nu naar buiten te treden als LOUISV, na jaren met Floris in onze studio op zolder nummers geschreven en opgenomen te hebben.
 
 
 
Als je de keuze moet maken tussen acteren en de muziek, wat heeft dan je voorkeur?
 
Muziek stroomt door mijn aderen. Ik zal altijd muziek blijven maken ongeacht of ik daar van zou kunnen leven of niet. Zonder muziek geen leven.
 
 
 
Eric Corton bombardeerde jullie tot het pop/rock talent. De eerste singles hebben echter ook een erg filmisch karakter. Hoe zouden jullie zelf de stijl van van LOUISV omschrijven?
 
IndustriŽle pop.
Een rauwe, grootse sound van de band met de heldere, onaantastbare, ongenaakbare stem van Loes, als in de oog van een orkaan. De nummers zitten vol dynamiek en hebben een filmische vertelkracht.
 
LOUISV
 
Zoals eerder aangegeven hebben de eerste singles 'Trouble In Paradise' en 'For Old Times' een filmisch karakter met een rock randje. Ligt de debuut EP in dezelfde lijn, of kunnen wij hier iets totaal anders verwachten?
 
Op de EP hebben we de extremen opgezocht binnen onze stijl. Van een ogenschijnlijke kleine ballad naar een Quintin Tarrantino-achtig 'Fuck you' nummer.
 
 
 
De titel van de EP heeft dezelfde naam als de meest recente single gekregen: 'Trouble In Paradise'. Is er met een speciale reden voor deze titel gekozen?
 
De keuze voor de titel komt doordat het nummer onze stijl het beste vertegenwoordigt. Dit in zowel de sound als de lyrics. Daarnaast zit in deze titel meteen het contrast, dat ook wel kenmerkend is voor onze EP.
 
 
 
Om terug te komen op de single 'Trouble In Paradise', deze fungeert ook als titelsong voor de film 'Rendez-Vous'. Is het nummer speciaal voor deze film geschreven of is het nummer juist bij de film gekozen?
 
We hadden het nummer al eerder geschreven en het was in demofase toen ik hem tijdens het filmen aan Antoinette (de regisseur) liet horen. Ik vond het namelijk bijna bizar hoe goed het nummer qua sfeer en tekst paste in de sfeer van de film.

Ze was eigenlijk meteen al heel erg enthousiast en een paar maanden later belde ze me op met de vraag of het nummer de titelsong mocht worden. Daar hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken!
 
 
 
Jullie geven aan dat het nummer al was geschreven en uiteindelijk heel goed bij de film paste. Hoe ziet het proces van een LOUISV nummer er meestal uit?
 
Dat is eigenlijk per nummer wel verschillend.

Neem bijvoorbeeld 'Trouble In Paradise'. Deze is tot stand gekomen, doordat een vriend van me dat letterlijk tegen me zei toen ik hem vroeg hoe het met hem ging. In dit geval dus erg vanuit de tekst. Het nummer 'For Old Times' is juist weer begonnen door Floris achter de piano.

Soms bedenk ik de eerste akkoorden achter de piano en vult Floris het aan en soms heeft Floris juist de eerste zinnen in z'n hoofd. De leukste stap is dan, om het daarna samen met onze belachelijk goede band weer opnieuw uit te vinden.
 
 
 
Voor het schrijven van de nummers, wat is jullie grootse inspiratie?
 
Haha, grote dingen! Het leven. Waarachtigheid!
Zoveel is herkenbaar en tegelijkertijd onbegrijpelijk. Leven en dood, de liefde.
Het is allesomvattend en tegelijkertijd ongrijpbaar.
 
LOUISV
 
Eerder dit jaar stonden jullie op Eurosonic Noorderslag, waarbij het optreden niet onopgemerkt is gebleven. Kunnen we na de release van de EP binnenkort ook een tour gaan verwachten? Of zijn jullie binnenkort op enkele festivals te bewonderen?
 
Dit najaar gaan we weer de studio in om de rest van ons album op te nemen. Dat zijn we nu aan het voorbereiden.

Eigenlijk zijn wij op dit moment nog volop aan het oriŽnteren op in eerste instantie onze release begin april en in tweede instantie de plaat, maar het is tof om te zien dat we al gebeld worden door mooie plekken!
 
 
 
De buitenwacht was zeer positief over het optreden op Eurosonic Noordereslag, maar hoe is dit jullie zelf bevallen?
 
We hadden net te horen gekregen dat we Serious Talent bij 3FM waren geworden en vervolgens mochten we meteen al op Noorderslag staan. Dat was dus helemaal te gek!
Geweldig om die kans te krijgen en helemaal omdat het er ook toe leidde dat mensen als Giel en Domien ons daarna uitnodigden in hun programmaís.
 
 
 
Wanneer de tour er mag gaan komen, wat kunnen de mensen verwachten van een live optreden van LOUISV?
 
Dat ze zowel omver geblazen als geraakt gaan worden en dat we ons voor honderd procent geven.
 
 
 
Door verschillende kenners, worden jullie uitgeroepen tot ťťn van de talenten die in 2015 zullen doorbreken, waarbij jullie dus al zijn uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Levert dit een extra druk voor jullie op, of hoe gaan jullie hiermee om?
 
 
 
Ergens wel, maar dat is voornamelijk fijn en goed. We hebben die mooie woorden te danken aan gewoon maar doen wat goed voelt, maar dat wel met volle overtuiging doen. Dus eigenlijk is het vooral een duwtje in de rug om dat te blijven doen.
 
 
 
En wat is jullie strijdplan om de belofte waar te gaan maken?
 
Ha! Dat is een goede!

Vooral bouwen aan een plaat, die we vol trots bij iedereen door de strot willen gaan duwen. Uiteindelijk is onze eigen drijfveer de enige bij dit project, dat is er zowel heel kwetsbaar als helemaal te gek aan. Eigenlijk is onontkoombaar het toverwoord voor dit hele project. We willen gewoon dat alles wat we doen impact gaat hebben. Zowel in de studio als live echt tot het uiterste gaan, totdat we zelf volledig op het resultaat kicken. Dan gaan er vanzelf mensen komen die zich daarin herkennen blijkt tot nu toe.
 
 
 
Met de druk van de belofte en het bijbehorende strijdplan, wanneer is voor jullie zelf het jaar 2015 geslaagd?
 
Dat is het eigenlijk nu al, maar we willen vooral zorgen dat we aan het eind van dit jaar het vonkje dat nu al begonnen is rondom LOUISV hebben laten overslaan naar een grotere groep mensen. Maar we hebben geen haast. Dit is het leukste dat er is, dus ook de opbouw mag van ons best even duren.
 
 
Dan nog het 'slotakkoord'. Is er nog iets dat we absoluut moeten weten?
 
He-le-maal niets meer. Bedankt voor jullie vragen!
 
 
 
Jullie juist bedankt voor de antwoorden!
En we wensen jullie veel succes met de EP en wat er nog komen gaat.
 
Twitter