RockZine
 
In 2011 kwam haar debuutalbum 'Friend Or Foe' uit, welke op de nodige positieve recensies mocht rekenen.

De zangeres werd door 3FM gebombardeerd tot Serious Talent en was ze een diverse keren te gast in de 3FM studio.

Met de release van haar album, was ze ook terug te vinden op diverse festivals, waaronder ook Bospop.

In 2012 was het een stuk rustiger rond Yasmin, daarom een goed moment om eens na te gaan hoe het nu met Yasmin is.
Yasmin
 
Om te beginnen, zou je kort kunnen uitleggen wie Yasmin is (voor degene die je nog niet kennen)?
 
Wat een lastige vraag gelijk haha.
Ik ben iemand die veel schrijft over hoe ik me voel en wat ik heb meegemaakt. Daar gaan de meeste liedjes van mij dan ook over. Ik sta graag op het podium, ik hou ervan te performen en om mensen te laten genieten van mijn muziek. Verder moet je denk ik echt een keertje live komen kijken, dan zie je de ware Yasmin!
 
 
 
Na je debuutalbum 'Friend Or Foe' was je terug te vinden op diverse podia en festivals in het land. Wat is jouw hoogtepunt in deze periode?
 
Mijn hoogtepunten waren The Rock Experience en Bospop 2011. De sfeer op die 2 festivals was zo goed! De mensen (circa 10.000 man) gingen helemaal los en zongen veel liedjes mee, daar krijg je een onwijze kick van!
 
Yasmin
Na het album werd wel je wel eens de 'Nieuwe Anouk' genoemd, maar welke artiest of artiesten zijn voor jouw een inspiratie bron / heb jij bewondering voor? En wat is jouw mening over de vergelijking met Anouk?
 
Mijn inspiratie op gitaar is natuurlijk Jimi Hendrix! Hij is een held, ik luister veel naar zijn muziek, hij heeft zo’n fijne stijl van spelen. En natuurlijk John Mayer die veel naar Hendrix heeft gekeken.

Qua stem heb ik niet een heel goed voorbeeld, dat komt omdat ik begonnen ben met gitaar spelen en het zingen is er eigenlijk spontaan bij gekomen. Wie ik wel erg goed vind zijn: Rebecca Ferguson, Trixie Whitley, Toni Braxton en ook Anouk natuurlijk!
 
 
Wat is jouw favoriete eigen nummer, kijkend naar je debuutalbum en/of je nieuwe werk?
 
Mijn favoriete nummer van Friend or Foe is Hold On. Hold On is een ballad met veel power, dat is heerlijk om te zingen. En de tekst blijft mooi.

De nieuwe liedjes die ik aan het schrijven ben zijn eigenlijk allemaal favorieten haha
 
 
 
Je hebt ook nog het voorprogramma voor Miss Montreal verzorgt tijdens haar eigen clubtour. Hoe is je dit bevallen?
 
Het voorprogramma van Miss Montreal was super leuk om te doen. Je leert veel nieuwe mensen (fans) kennen die mijn muziek nog niet gehoord hebben. Dat geeft een soort drang om jezelf te bewijzen en een onwijs leuke show neer te zetten.
 
 
 
Is hier ook de samenwerking op Chemical Love uit voort gekomen?
 
De samenwerking met Sanne Hans kwam heel spontaan tot stand. Op een avond van het Eurosonic Festival, was ik bij Giel in de show, waar ik mijn single Chemical love kwam spelen. Sanne Hans was daar ook en we besloten na wat biertjes Chemical Love samen uit te voeren, dat werkte zo goed dat ik die versie ook op mijn album Friend or Foe heb gezet!
 
 
 
Als je nu zou touren, welke artiest zou jij graag in jouw voorprogramma zien?
 
Jeetje dat is zo lastig! Er zijn zulke vette bands en zanger(essen). Dat zie ik wel als het zover is.
 
Yasmin
Yasmin
Yasmin
 
Naast de samenwerking met Miss Montreal op je debuutalbum, is of zijn er artiesten met wie jij graag nog eens een duet zou willen opnemen?
 
Ik ben eigenlijk helemaal niet van de duetten. Met Sanne Hans was gewoon heel spontaan en dat was leuk!
 
 
 
Vorig jaar is een vrij rustig jaar rondom Yasmin geweest, maar op je website geef je aan dat er nieuw materiaal op komst is. Wat kunnen we van het nieuwe werk gaan verwachten en behoud je daarbij wel je rocksound?
 
Het is inderdaad wat rustiger geweest en het zal nog even rustig blijven. Ik wil alles perfect hebben voordat ik wat laat horen/uitbreng.

Het klopt dat ik een beetje een andere richting op ga, maar natuurlijk blijft het rock soundje wel in mij zitten. Ik ben nu veel aan het schrijven en me aan het voorbereiden om de studio in te gaan.
 
 
 
Kun je al aangeven, wanneer we wat nieuw materiaal kunnen verwachten?
 
Er is nog geen datum geprikt. Ik hoop einde van dit jaar.
 
Wat kunnen we, naast waarschijnlijk het nieuwe materiaal, in 2013 van Yasmin gaan verwachten?
 
Dat is allemaal nog niet duidelijk op dit moment. Ik wil eerst mijn album af krijgen en daarna gaan we kijken wat kan en waar aanvraag voor is. Optreden is natuurlijk heerlijk na ongeveer twee jaar geschreven te hebben :D!!
 
 
 
Naast de zangpartijen neem je ook enkele gitaarpartijen voor je rekening. Zijn er nog meer instrumenten welke je bespeelt, of graag zou willen bespelen?
 
Ik laat het bij gitaar spelen. Ik wil heel veel leren, alleen mijn hart ligt toch echt bij gitaar en zang.
 
Yasmin
 
Bij het schrijven van je nummers, waar haal je de inspiratie vandaan?
 
Mijn inspiratie haal ik uit dingen die ik heb meegemaakt in mijn leven, maar ook uit mijn gevoel. Die dingen schrijf ik op, maar soms schrijf ik ook op een sfeer van een liedje.
Dus gebeurtenissen, gevoel en sound van sommige liedjes zijn mijn inspiratiebronnen.
 
 
 
Ten slotte het slotakkoord aan de artiest: Wat moeten we zeker ook nog weten?
 
Je kan mij volgen op:
Yasminmusic.nl
Yasmin @ Twitter
Yasmin @ Instagram

Verder nog even geduld ;) het wordt echt vet!!!
 
 
 
Bedankt voor het interview en we wensen je veel succes met je nieuwe werk en we zullen geduldig wachten om het eerste resultaat te mogen beluisteren!
 
 
Twitter