RockZine
 
Met de laatste dag van 2018 in volle gang, is het de hoogste tijd om terug te kijken op de (rock) albums van het afgelopen jaar. En voor 2018 hebben we een gedeelde eerste plek. Onze reviewers konden het niet unaniem eens worden, dus dan gewoon twee winnaars: Navarone en Kamelot.
 
1. Navarone – Salvo
 
De heren van Navarone wisten afgelopen jaar al met het album Oscillation de nummer één plek te halen en weten in 2018 dit kunstje te herhalen. Het jongste album van de band Salvo kwam in november van dit jaar uit en ademt rock van begin tot eind.
 
 
1. Kamelot - The Shadow Theory
 
De gedeelde eerste plaats gaat naar de Amerikaanse metalband Kamelot, met het album The Shadow Theory. Een album waarop de rust in het instrumentale geweld wordt gevonden door de stem van zanger Tommy Karevik. Tel daar nog eens boven op de sterke gastbijdragen van Lauren Hart en Jennifer Haben en je hebt een ijzersterk album.
 
 
3. Black Mirrors – Look Into The Black Mirror
 
De derde plek is weggelegd voor onze zuiderburen. De Belgische band Black Mirrors, bracht met het album Look Into The Black Mirror zijn debuutalbum uit. De aangename stem van zangeres Marcella Di Troia rockt en funkt op het gehele album.
 
 
4. Northward – Northward
 
Een halve Nederlandse vierde plek is er voor Floor Jansen, met het project Northward. Onder deze noemer bracht zij in 2018 het gelijknamige album Northward uit. Op de plaat werkt ze samen met de Noor Jorn Viggo Lofstad, waarop het duo een hard rock geluid aflevert. Floor bewijst dat ze ook in dit rock genre meer dan goed uit de verven komt.
 
 
5. Laurence Jones - The Truth
 
De top 5 wordt afgesloten met het album The Truth van de Engelse blueszanger Laurence Jones. Een cross-over blues plaat, welke zelfs beroepsafkraker Johan Derksen kan
 
 
31 December 2018
 
Twitter