RockZine
 
Met het einde van 2019 in zicht, is het de hoogste tijd om nog even kort terug te kijken naar de albums van het afgelopen jaar. Nadat de afgelopen jaren Navarone aan de haal ging met het beste album van het jaar, levert 2019 bij onze reviewers een nieuwe winnaar op, te weten: Within Temptation.
 
Een overzicht van de volledige top 5 volgens de reviewers van RockZine.nl:
 
1. Within Temptation – Resist
 
Een tijdje zag het er naar uit dat we het laatste werk van de band Within Temptation al gehad hadden. De band balanceerde op het randje van stoppen, maar gelukkig kwam daar aan het begin van 2019 het album Resist. De band bewijst andermaal zijn eigen pad te bewandelen en weet daarbij ook duidelijk zijn eigen sound te behouden, met daarbij de nodige nieuwe invloeden.
 
 
2. Elles Bailey – The Road I Call Home
 
De tweede plaats is voor de Britse blueszangeres Elles Bailey, met haar tweede studio album The Road I Call Home. Bailey beschikt over een erg aangename stem, welke op de meest recente langspeler van de zangeres, maar weer eens goed naar voren komt. Naast de duidelijke blues klanken, zijn ook duidelijk wat meer rock en country geluiden terug te horen op de plaat.
 
 
3. Laurence Jones – Laurence Jones Band
 
Vervolgens vinden we nog een Britse muzikant terug in de top 5 met Laurence Jones. Na in 2018 nog een mooie vijfde plaats te hebben afgeleverd met het album The Truth, weet deze ‘oude bekende’ het in 2019 nog een paar plekjes beter te doen. Met de titel van het album, Laurence Jones Band, licht de zanger zijn sterke band nog maar eens uit. Want naast het goede gitaar en zangwerk van Jones, zorgt de band voor een mooi geheel.
 
 
4. Tim Akkerman & The Ivy Leaugue – Lions Don’t Cry
 
Het jaar 2019, lijkt wel iets met bands te hebben. Waar de nummer 4, al een titel besteedde aan zijn band, zo besloot Tim Akkerman om voor zijn nieuwe album ook de band te benadrukken. Tim Akkerman & The Ivy Leaugue nemen met het album Lions Don’t Cry de vierde plaats in de top 5 van 2019. Waar Akkerman tijdens het programma De Beste Zangers nog maar eens liet horen over een goede stem te beschikken, zo laat hij en zijn band op de plaat nog maar eens horen ook uit het goede muzikale (schrijf)hout te zijn gesneden. En Winner in de uitvoering van Tim en zijn mannen, doet zeker niet onder voor de versie van Floor Jansen!
 
 
5. Van Dik Hout - Één nacht eeuwigheid
 
Het album zat dicht tegen de volle score aan, maar was met vier sterren ook zeker niet slecht beoordeeld door onze reviewers. De ‘eer’ om de top 5 van 2019 af te sluiten is er dan voor Van Dik Hout met Één nacht eeuwigheid. De band liet nog maar eens horen, waarom het al zo’n lange tijd meegaat, met een album wat gewoon lekker rockt in het Nederlands!
 
 
30 December 2019
 
Twitter