RockZine
 
Het poppodium De Spot in Middelburg vormde op 18 november 2018 het decor voor de afsluiting van het Europese gedeelte van de Loves Lives On tour van Dana Fuchs. Een avond in het teken van het gelijknamige album, maar ook ouder materiaal en een aantal covers kwamen aan bod.
 
Even rond kwart voor negen was de aftrap van de bijzondere show in een redelijk gevulde popzaal in Middelburg. Hoewel Dana Fuchs de hoofdact is, werd de show toch stiekem een beetje gestolen door bassist Walter Laupeirissa, maar ook door het zoontje van de zangeres Aidan.
 
De, al bijna tien jaar, in de band spelende bassist Walter, uit ons eigen landje, vierde in De Spot in Middelburg zijn zestigste verjaardag, waarbij ook diverse familieleden waren afgereisd naar de Zeeuwse hoofdstad, om hun neef, oom, broer, of wat dan ook live in actie te zien.
 
Naast de verjaardag van Laupeirissa, was het ook de dag dat het album Loves Lives On een halfjaar geleden werd uitgebracht. Natuurlijk mogen dan ook in Middelburg nummers van het album niet ontbreken, waaronder ook soulvolle nummers als Backstreet Baby en Sad Solution, welke ook zonder aanvulling van koperblazers live goed tot zijn recht komen.
 
Dana Fuchs weet een goede mix neer te zetten van soulvolle blues, met het en der een vleugje rock ’n roll. Aan de andere kant klinkt op sommige nummers een meer gospel geluid door. Al dan niet toepasselijk zo op een zondag avond.
 
Ook de bandleden krijgen de kans om hun kwaliteiten te laten horen, met onder andere een uitgebreide solo op drums, maar ook Walter mag los gaan op zijn basgitaar. Waarna een cover van Under Pressure wordt ingestart.
 
Naar de slot van de avond toe, komt de zoon van Dana, Aidan, het podium op met een taart voor ‘Uncle Walter’. Dat oom Walter geliefd is bij het zoontje (en andersom), is gelijk duidelijk, waarna ze gezamenlijk de kaarsjes uitblazen.
 
Met de Johnny Cash cover Ring On Fire, welke ook op het meest recente album van de Amerikaanse zangeres staat, wordt de succesvolle avond en daarmee ook de Europese tour afgesloten.
 
19 November 2018
 
Twitter