RockZine
 
Het Schoolakkerplein in Breda vormde zaterdag 1 september het decor van de derde editie van het ‘buurtfeest’ Hartje Ginneken. Even na het middag uur was de aftrap van het gezellige festival, met een eindtijd zo halverwege de avond.
 
Waar het plein nog vrij rustig oogde tijdens het optreden van de coverband MT Bottles, liep het plein al wat voller bij het akoestisch optreden van Rose Marin. Met haar akoestisch gitaar, mondharmonica en haar fraaie stem, wist zij een mooi half uur te vullen. Een set met singer-songwriter songs, met een country en folk tintje.
 
Report: Hartje Ginneken 2018  
 
De eerste ‘grotere’ naam stond al aan het begin van de middag gepland, met Miss Montreal. En waar Sanne en haar mannen een zware avond achter de rug hadden, duurde het niet heel lang voor de energie er weer goed in zat bij de band.
 
Een set met wat nieuwere songs, maar ook de oude hits mochten niet ontbreken. Zo klonken de klanken van onder andere Till The Sun Comes Up, Hoe en Just a Flirt over het Schoolakkerplein. Met het ‘Brabantse’ Alles Is Hier Ook Van Jou werd de set toepasselijk afgesloten op het festival in Breda.
 
Report: Hartje Ginneken 2018  
 
Na het optreden van Miss Montreal, was het tijd voor John West om het podium op Hartje Ginneken te betreden, alvorens het feest surprise uurtje werd afgetrapt. In een uurtje met onder andere Trafassi en lokale held Ger Couvreur vloog er de nodige confetti over het plein.
 
Even rond 18:00 was het dan tijd voor Kimberly om het podium te betreden met haar band. De zangeres verkreeg landelijke bekendheid met haar deelname aan The Voice of Holland en wist op Hartje Ginneken een verrassende set neer te zetten, meer een zeer diverse setlist. Met een cover van Anouk en de bekende klanken uit de FIFA game serie, kenden deze ook nog een aardige ‘rocky edge’.
 
Nadat voor de tweede keer Why Tell Me Why van Anita Meyer had geklonken, was het tijd voor de slotact van de 2018 editie van Hartje Ginneken. Niemand minder dan de Golden Earring waren afgereisd om het zogezegde ‘buurtfeestje’ af te sluiten.
 
De heren lieten in Breda nog maar eens hun klasse zien en horen. En hoewel een dagje ouder, is dit ze niet aan te zien en horen wanneer ze het podium betreden. Op Hartje Ginneken maakt de Golden Earring nog maar eens goed duidelijk waar muziek maken om draait.
 
Report: Hartje Ginneken 2018  
 
Tijdens de set mogen natuurlijk de grote hits als When The Lady Smiles en de Twilight Zone niet ontbreken. Waarbij natuurlijk ook Radar Love over het Schoolakkerplein klinkt, inclusief drum solo van Cesar Zuiderwijk. De aanvulling van enkele nummers met saxofonist, weet ook erg sterk uit pakken.
 
Met een divers programma weet de organisatie van Hartje Ginneken een mooie afwisseling te brengen. Waarbij het ‘buurtfeestje’ toch gewoon als een (meer dan) volwaardig festival kan worden gezien!
 
09 March 2018
 
Twitter