RockZine
 
It's Okay To Talk
 
Score
 
 
Datum review
06-06-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
07-06-2019
 
 
 
De Engelse band Allusinlove brengt met het album It’s Okay To Talk zijn ‘debuut’ uit. Al is het misschien niet helemaal een echt debuut, daar de band eerder onder de naam Allusondrugs door het leven ging en onder die naam al eens een EP uitbracht.

Je kunt je afvragen of de uit Yorkshire afkomstige band helemaal van de ‘drugs’ af is, wanneer je naar de opener Full Circle luistert. Een energiek nummer, welke met alle drukte erin wat neigt naar het hysterische toe. Het ritme en de gitaarlijnen mogen er dan weer best wel zijn.

Op nummers als All My Love en Lucky You valt het ‘hysterische’ karakter van de opener weg, waarmee de band laat horen zeker wel aangename muziek te kunnen maken. Laatst genoemde kan misschien zelfs wel onder één van de beste tracks op het album worden geschaard.

Afgezien van af en toe wat schreeuwerig gezang op Sunset Yellow, klinkt ook dit nummer zeker niet verkeerd. Het nummer All Good People hoort dan zeker bij de betere nummers op het album, met name door de lekkere drive die het nummer kent.

Daarna volgt een serie wat minder sterk overkomende tracks, waarbij voornamelijk Lover, I Need A Friend en I’m Your Man gerekend kunnen worden tot het mindere materiaal op het album. De band herstelt zich dan weer wel vanaf het nummer Happy Eyes tot en met het einde van het album.

Allusinlove maakt het met de grote schommelingen in nummers erg lastig om het album een juiste beoordeling te kunnen geven. Als we dan het lijstje met nummers in de positieve zone en negatieve zone tegenover elkaar zetten, dan rest toch net een klein plus resultaatje.
 
 
Twitter