RockZine
 
Love Sux
 
Score
 
 
Datum review
26-02-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
25-02-2022
 
 
 
Avril Lavigne is terug, en hoe! De Canadese zangeres laat op haar nieuwste album Love Sux de onvervalste (pop)punkrock sound weer herleven, waarmee de zangeres doorbrak in 2002 met het album Let Go. Nu zo’n 20 jaar later, pakt de zangeres na de nodige meer pop getinte albums terug naar de sound die haar het beste past.

Love Sux is een album welke enorm lekker weg luistert en al gauw een repeat beurtje (of meer) over zich aanroept. Vanaf de openingstrack Cannonball tot en met de afsluiter Break Of A Heartache blijft het album boeien.

Voorzichtig deed zich al een aankondiging van de ‘terugkeer’ naar het (pop)punkrock genre opmaken uit de singles Bite Me en Love It When You Hate Me. Beide energieke (pop)rock nummers, waarbij op de laatste de zangeres nog wordt bijgestaan door Blackbear, welke het nummer nog van wat hip hop invloeden voorziet.

Blackbear levert niet als enige een gastbijdrage op het album, ook Machine Gun Kelly en Mark Hoppus leveren een vocale bijdrage. Zo is Machine Gun Kelly terug te horen op Bois Lie en levert Hoppus zijn bijdrage op All I Wanted.

De plaat bevat met name veel energiek punkrock tracks, waarbij Dare To Love Me een van de tracks is die wat rustiger en voorzichtig een ballad genoemd kan worden. Avalanche is in die zin ook wat rustiger, maar heeft dan toch net wat meer pit.

Het album Love Sux voelt vertrouwd en weet ook oude tijden te laten herleven. Mogelijk een klein minpuntje is de lengte van het album te noemen. De twaalf nummers op het album, duren slechts net iets meer dan een half uurtje.
 
 
Twitter