RockZine
 
That's Amore
 
Score
 
 
Datum review
22-04-2023
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
01-05-2023
 
 
 
De Nijmeegse gitaarband Black Bottle Riot zet hun vijftienjarig jubileum kracht bij met de release van het vijfde studio album: That’s Amore. Een album welke de bandleden zo puur als mogelijk hebben willen opnemen, zonder overdubs, rechttrekken, maar gewoon live opnemen.

De band brengt op de nieuwste plaat een aangename mix van blues, soul en rock & roll. Eerstgenoemde komt eigenlijk direct duidelijk naar voren op de openingstrack That’s Where I Stand. Vanuit een rustig bluesy intro bouwt het nummer uit naar een steviger geluid, maar nog altijd met een blues karakter.

Just A Man herbergt dan weer wat meer soul invloeden, waar op een song als Long Road Down meer een rock & roll geluid is terug te horen. Al zou ook een meer funky inslag worden toegekend aan dit nummer. Midnight Walkers kent dan een groovy karakter, waarop ook een eerste gastbijdrage is terug te horen, met Martijn van Toor op saxofoon.

Black Bottle Riot heeft naast van Toor ook een gastrol voor Thijs Schrijnemakers ingericht op de toetsen. Waarbij de rol van Schrijnemakers voornamelijk in het ondersteunende ligt, daar de band toch de nadruk legt op de gitaren. Ook kunstenaar Bas Meeuws, mag worden benoemd, welke voor een fraai artwork voor het album heeft gezorgd.

De nieuwe plaat That’s Amore luistert lekker weg vanaf de openingstrack That’s Where I Stand tot en met de afsluiter Salt To The Sea. Daarbij kent het album niet direct die er bovenuit springen, maar daar staat tegenover dat er ook geen songs zijn die uit de pas vallen.