RockZine
 
Black Honey
 
Score
 
 
Datum review
21-09-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
21-09-2018
 
 
 
Na eerder een aantal EPs en singles te hebben uitgebracht, is er nu een volledige plaat van de Engelse indierock band Block Honey. Het album heeft de gelijknamige titel Black Honey meegekregen en bevat een dozijn aan tracks.

Het album bevat een mix binnen het indie-genre, waarbij de ene keer een meer indierock inzet is en op andere nummers dit meer naar de indiepop kant neigt. Maar ook zijn wel vleugjes andere stijlen waar te nemen op het album. Zo kent het als filmtune klinkende I Only Hurt The Ones I Love een groovy karakter, waarbij dat ook wel voor What Happened To You_ geldt.

Een meer poppy inslag, is dan terug te horen op nummers als Midnight, Crowded City en Baby. En misschien mede doordat de stem van de opvallende zangeres Izzy B. Philips, niet het meest ruig klinkt, krijgen sommige songs en wat zoet karakter. Waarbij Black Honey er nog net in slaagt het niet te zoet te laten worden.

Het energieke en catchy Hello Today valt op als n van de tracks, welke een lekker drive kent en ook snel in je hoofd blijft hangen. Deze behoort dan zeker ook tot de betere nummers op het album.

Met galm klanken op Into The Nightmare, met overigens ook een goede drive, aangename gitaarlijnen op Dig en her en der de nodige elektronica krijgt het album een divers geluid mee. Waarbij wel moet worden aangetekend, dat de basis van de tracks toch wel in de indie-sferen is terug te vinden.

Het album Black Honey is daarmee een zeer aangenaam album. Misschien niet het album wat er direct boven uitspringt, maar het album klinkt zeker beter dan menig ander album van deze tijd!
 
 
Twitter