RockZine
 
Tomorrow Will Be Without Us
 
Score
 
 
Datum review
11-01-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
04-11-2022
 
 
 
Rocken, grooven, dansen, verrassen, genieten... Zomaar een aantal termen die geplakt kunnen worden op de nieuwste release van de Belgische band Black Mirros: Tomorrow Will Be Without Us. Het vervolg, van de veelbelovende debuutplaat Look In The Black Mirror uit 2018.

Het viertal, bestaande uit Marcella Di Troia, Pierre Lateur, Pierre Guillaume en Yannick Carpentier weet geen moment te vervelen op de nieuwste langspeler. Al direct met de groovy opener Snake Oil weet de band te pakken, waarbij de band je eigenlijk ook niet meer loslaat gedurende de reis langs tien nieuwe songs. br />
Waar de opener Snake Oil al doet verlangen naar een live uitvoering, zo geldt dat zeker ook wel voor Lost In Desert. Een nummer welke zeker de mensen in beweging zal krijgen met de dansbare grooves. Meezingen zal daarnaast ook geen probleem moeten zijn met het catchy refrein welke snel blijft hangen.

Titeltrack Tomorow Will Be Without Us combineert een speels gitaarwerk met scheurende gitaren, waar Di Troia ook in de vocalen speelt met haar stem. Catchy en een pakkend refrein geldt zeker ook voor Hateful Hate, I’ll Kill You, welke ook weer een ongelooflijke energie met zich meebrengt.

Zangeres Marcella bewijst op de ballad Ode To My Unborn Child nog maar eens de kracht van haar stem, waar deze ook in het rustigere vaarwater overeind blijft. Een ballad welke ook een vleugje folk over zich heen heeft, met ook de banjo (of mandoline) klanken. De folkloristische klanken klinken ook wel door op Through The Eyes Of A Giant, al zijn op basis van de zangklanken wellicht ook wat Keltische klanken terug te horen. Daarnaast speelt het drum ritme een hoofdrol, welke het nummer draagt van begin tot eind.

Een gastbijdrage is terug te horen op Collapsology (Raise Your Voice), door Alain Johannes. Al moet gezegd worden dat de stemmen niet direct heel bijzonder blenden. Toch is het nummer an sich, zeker niet slecht.

Na het energieke Anthropocene, met een donkerdere groove, volgt het meer easygoing Tears To Share. Een nummer met een bluessfeer, waarmee de band andermaal weet te verrassen qua sound, waarbij deze sound de band zeker ook past. Het slotstuk van het album is weggelegd voor Say It Again, ingeluid met een filmisch intro, laat de band zich nog een keer op instrumentaal en vocaal vlak horen op een manier die we nog niet gehoord hadden.

Zo is het album Tomorrow Will Be Without Us een album, waarbij je eigenlijk baalt dat deze alweer is afgelopen, maar gelukkig is de repeat knop uitgevonden. Daarnaast maakt het album ook nieuwsgierig naar de live uitvoeringen, daar het album zich uitstekend voor leent.
 
 
Twitter