RockZine
 
Lonely City Exit Wounds
 
Score
 
 
Datum review
23-01-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
21-01-2022
 
 
 
Met een kleine vertraging, om wel bekende redenen, ligt dan toch de nieuwe plaat van Blaudzun in de winkels. Het album Lonely City Exit Wounds is de opvolger van het album _Up_ uit 2018. Het is het achtste, of wanneer je de Jupiter reeks als één rekent, het zesde studioalbum van de band rond zanger Johannes Sigmond.

De afgelopen maanden werden al de nodige voorproefjes vrijgegeven van het album, met daarbij natuurlijk ook Real Hero. Het nummer met een gevoelige lading, heeft inmiddels zijn kracht al bewezen in zowel de uptempo, als de akoestische versie. Maar ook Wide Open, de meest recente single ontbreekt niet op de langspeler.

Titeltrack Lonely City Exit Wounds vormt de opener van het album, waarmee het album rustig begint. Het nummer geeft een vertrouwd gevoel, zowel qua stemgeluid maar ook de vertrouwde Blaudzun-sound, zoals ook wel doorklonk op het Jupiter drieluik.

Mogelijk zit daar net ook een klein minpuntje op de nieuwste langspeler van de Blaudzun, dat het album in die zin niet direct weet te verrassen. Overeind blijft zeker wel dat het andermaal een zeer sterk album is, maar ergens knaagt toch een klein verlangen naar het meer alternatieve geluid van bijvoorbeeld een Promises Of No Man’s Land.

Eén van de favorieten op het nieuwe album is Closer, een heerlijk uptempo song, met een aangename drive. En ook het meer in alternatieve sferen verkerende Don’t Fuck It Up behoort tot een aangename afwisseling en favoriet. Maar ook zeker het meer gitaar georiënteerde Save Me mag zeker worden benoemd. Maar ook zeker het uptempo nummer End Times Kissing In The Daytimer, met een lichte dance vibe, zorgt ervoor dat het album blijft boeien tot het einde.

Zo is het album Lonely City Exit Wounds gewoonweg andermaal een sterk wapenfeit van Blaudzun. Met ook de nodige (uptempo) songs, welke het vrij zeker goed zullen gaan doen op de festivals en de poppodia.
 
 
Twitter