RockZine
 
Polaroids 01
 
Score
 
 
Datum review
26-06-2021
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
5
 
 
Release
25-06-2021
 
 
 
De Nederlandstalige rockband Bløf heeft niet stil gezeten tijdens de Corona-pandemie, met als resultaat een stapel aan nieuw materiaal. Waarbij eigenlijk ‘te veel’ materiaal voor een album. Daarom heeft de band besloten een aantal EP’s uit te gaan brengen, waarbij Polaroids 01 in ieder geval het eerste deel is, maar dus nog meer valt te verwachten.

De band knalt er direct in met het rock-anthem Doe Het Dan. Een heerlijke rock track, op een hoog tempo, waarbij het nummer eigenlijk direct blijft hangen. Het belooft bij voorbaat dan ook een goede live knaller te gaan worden.

Met Horizon komen we dan een ‘bekende’ tegen. Het nummer, met ook een aangename rock feel, werd eerder dit jaar als single uitgebracht. En, net als de opener, pas dit nummer eigenlijk perfect in de huidige tijd. Doe Het Dan is dan misschien net wat meer tijdloos, waarbij de tekst ‘de grote wereld waar alles kon, die is behoorlijk uit evenwicht’ toch wel doet (terug) denken aan de Corona tijd.

Op Dans Dans Dans en ook wel Ik Denk Meestal Aan Jou neemt de band dan wat gas terug. Eerstgenoemde doet wat popgericht aan, met een vleugje hiphop invloeden. Ik Denk Meestal Aan Jou trekt dan weer meer naar een ballad toe.

De EP Polaroids01 wordt afgesloten met Wonderen Zijn Welkom, waarin de band eigenlijk een kort verhaal verteld, in de kleine 10 minuten die het nummer duurt. Verschillende klanken wisselen elkaar af, waarbij misschien wel als hoogtepunt de gitaarsolo er mag worden uitgelicht.

Al met al een aangename en ook zeker wel afwisselende EP. Waarbij het eigenlijk wachten is op het volgende deel.
 
 
Twitter