RockZine
 
Brides Of Lucifer
 
Score
 
 
Datum review
07-04-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
13
 
 
Release
29-06-2018
 
 
 
Waar Nederland een aantal jaar geleden de Golden Oldies had, heeft België sinds kort Brides Of Lucifer. In plaats van een groep bejaarden, welke rock titels vertolken, is bij de Brides Of Lucifer het Scala-koor ingeschakeld. Het genre is met metal ook wat steviger ingezet. Resultaat: een bijzondere combinatie.

Het Scala-koor is misschien wel het bekendste meisjeskoor uit België en wist in het verleden ook al een verrassende combinatie op te leveren met de dance beats van Regi. Brides Of Lucifer begon als idee van Steven Kolacny en Koen Buyse (Zornik) om een eerbetoon te geven aan de metalscene. In 2017 speelde het gezelschap op het Graspop Metal Meeting festival, waar het optreden tot één van de hoogtepunten kon worden gerekend. Nu een goed jaartje verder, is het eerbetoon ook vastgelegd op een album, met de gelijknamige titel Brides Of Lucifer.

Zo verrassend als de combinatie al klinkt, zo verrassend klinkt ook het album wanneer deze aftrapt met Burn In Hell. Een cover van het nummer van de Amerikaanse heavymetalband Twisted Sister. Direct krijgt het ‘brave’ imago van het meisjeskoor toch een ander gezicht.

Op het album zijn verder ook vertolkingen terug te vinden van onder andere Chop Suey! (System Of A Down), Roots Bloody Roots (Sepultura), Painkiller (Judas Priest) en South Of Heaven (Slayer) .

Waar de meeste nummers toch vol gas zijn, kent het nummer Fear Of The Dark (Iron Maiden) een rustig begin met koor en piano. Langzaam bouwt het nummer door en laat zo de krachten van zowel de band als het koor goed naar voren komen. Zeker één van de favorieten op het album!

Gezegd moet worden dat de verrassing er na een aantal nummers wel een beetje af is en er wel wat klanken van ‘eentonigheid’ naar voren komen. Neemt niet weg dat de nummers an sich zowel instrumentaal als vocaal sterk zijn. De dertien nummers misstaan dan ook zeker niet in een goede playlist.
 
 
Twitter