RockZine
 
Tales From Six Feet Under Vol. II
 
Score
 
 
Datum review
10-01-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
07-10-2022
 
 
 
Het album Tales From Six Feet Under Vol. II van Charlotte Wessels bevat andermaal een selectie van nummers uitgebracht op haar Patreon account. Waarbij ook geldt dat op dit deel voor het grootste deel van de nummers Wessels zowel de vocale als instrumentale invulling voor haar rekening heeft genomen.

Slechts kleine uitzonderingen zijn er voor bijvoorbeeld Against All Odds, een puur nummer gedragen door een akoestische gitaar. Waar de akoestische partij door Timo Somers is ingespeeld. Waarbij Timo ook op Human To Ruin nog instrumentaal is terug te horen. Daarnaast heeft Charlotte ook instrumentale ondersteuning gekregen van celliste Elianne Anemaat op I Forget.

Wessels laat ook op haar tweede album een zeer gevarieerde, en zeker ook wel verrassende, sound horen. Het album wordt daarbij afgetrapt met Venus Rising een nummer, welke neigt naar een dance sfeer met een hoofdrol voor de synthesizer klanken.

Voor de liefhebbers van het metal genre, zal zeker Human To Ruin bevallen. Een nummer met een heerlijke bombastische invulling, op een sound waar Charlotte Wessels al jaren heeft bewezen zich goed in thuis te voelen. Waar voor de Delain liefhebbers zeker ook The Phantom Touch zal bevallen. Een nummer, welke zonder problemen op een nieuwe plaat van die band had gepast. Gelukkig heeft dit nummer toch nog zijn weg gevonden naar het grote publiek nu op Tales From Six Feet Under Vol. II.

In het geheel genomen is deel 2 van de Tales From Six Feet Under wat steviger ingezet dan het eerste deel, zo behoort ook zeker A Million Lives in het rijtje met het stevigere werk. Waar dan meer een synthrock sound terug te horen is op The Final Roadtrip, een nummer waar zeker in de zang toch ook wel de invloeden van Kate Bush zijn terug te horen.

Op Good Dog speelt zich een fraai spel tussen zacht en hard af in het instrumentale, waar in beide de stem van Wessels een rustpunt blijft. Die stem wordt op Toxic flink uitgedaagd, van fluisterzang, naar de melodische lijnen, tot grunten aan toe. Waarbij de instrumentale invulling het nummer nog een extra verrassende aanvulling geven. Een nummer welke mogelijk het beste in een categorie ‘Alternatief’ geschaard zou kunnen worden.

Mooi rustig blijft I Forget, welke een folk en misschien zelfs wel keltisch gevoel kent. Door deze fraaie sfeer in het nummer, lijkt de tekst nog een stapje extra binnen te komen. Een bijna zen-sfeer komt dan weer terug op Utopia, waar de tekst wellicht wat minder zen is. Maar toch zorgen deze samen voor een mooi slot van het album.

Tales From Six Feet Under Vol. II bevat dus andermaal een gevarieerd geluid, waarbij het tweede deel misschien wat minder uiteenlopend is. Overeind blijft dat ook dit deel er zeker weer mag wezen en waarbij fans van diverse genres zeker aan hun trekken zullen komen.
 
 
Twitter