RockZine
 
The New Now
 
Score
 
 
Datum review
14-11-2020
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
13
 
 
Release
13-11-2020
 
 
 
Om op vrijdag de 13e een album met 13 nummers uit te brengen in Corona tijd, moet je wel weinig hebben met bijgeloof. En waarom kan 13 geen geluksgetal zijn? Zo moet ook de Middelburgse zanger Danny Vera hebben gedacht met het uitbrengen van het album The New Now. Ondanks, of misschien wel juist door, de Corona tijd trok de zanger terug de studio in voor de opnames van de nieuwe plaat.

The New Now wordt afgetrapt met het nummer Hold On To Let Go, een nummer welke Vera in de Corona tijd al uitbracht als single en ook op zijn home recordings EP stond. Op het album is een verrijkte versie terug te vinden, onder andere aangevuld met strijkers. Zowel de strijkers als het band geluid geven een zeer fraaie extra dimensie aan het nummer.

Een andere ‘bekende’ op het album betreft The Weight, de uptempo single, welke kort voor het album werd uitgebracht. Danny laat hierbij nog maar eens horen ook in nummers met een hoger tempo goed uit de voeten te kunnen, waarbij daarnaast ook het hogere stemgeluid van de zanger in positieve zin opvalt.

De liefde voor artiesten als Chris Isaak, Elvis Presley of een Roy Orbison klinken zeker ook weer door op het nieuwste album van Danny Vera. Zo heeft het nummer Another Goodbye wel een Orbison vleugje over zich. Waarbij daarnaast het lagere stemgeluid van de singer-songwriter weer voor een aangename afwisseling zorgt.

Aan afwisseling is dan ook geen gebrek op het album The New Now, waar de ‘vertrouwde’ ballads worden afgewisseld met midtempo en uptempo songs. Maar ook in de vorm van genres schommelt het album van links naar rechts. Zo klinken de Americana klanken weer door op Life Between Shadows, met weer een Country feel op Black Eyes. Maar ook een tintje Blues, zoals op Gold Rush en Rock ’n Roll klinken door op het album. Met het nummer That Midnight Thang waan je je zo weer terug in het oude Rock ’n Roll tijdperk, waarbij het nummer ook anno 2020 gewoon lekker rockt!

Met nog een aantal sterke ballads als Red Moon, de titeltrack The New Now en Tuesday, een soulvol en bij vlagen toch ook wel funky Outta Love bevat het album nog een aantal sterke tracks. Waarna het album wordt afgesloten, met weer een ander geluid met Weak & Weary, waar dan weer een vleugje Gospel is terug te horen.

Al met al is het album The New Now een zeer gevarieerd album geworden, waarbij geldt dat eigenlijk alle kleurtjes ook bij de stem van Vera passen. Het album voelt dan ook alles behalve ‘gemaakt’, maar volledig oprecht, vanaf de eerste tot de laatste noot.
 
 
Twitter