RockZine
 
Cage To Rattle
 
Score
 
 
Datum review
29-07-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
27-07-2018
 
 
 
Het album Cage To Rattle is alweer het vijfde studioalbum van Daughtry, nadat hij in 2006 doorbrak tijdens het programma American Idol. Het debuutalbum Daughtry wist zowel in Amerika als daarbuiten goed te scoren, met onder andere de nummers It’s Not Over en Home.

Ook de vervolg albums Leave This Town en Break The Spell wisten ook in Nederland de weg nog wel wat te vinden. Maar vanaf Baptized werd de aandacht in Nederland rond de poprock formatie rond zanger Chris Daughtry toch wel wat minder. Of het nieuwe album Cage To Rattle hier direct verandering in zal brengen is maar de vraag.

Op het meest recente werk van Daughtry zijn, helaas, toch wel erg de hedendaagse muziek invloeden terug te horen. Veel urban achtige en dance achtige klanken klinken door in diverse nummers.

Het album begint weliswaar nog wel sterk met Just Found Heaven, waarin een kleurplaat langzaam wordt ingekleurd en wordt vervolgt door een catchy refrein. Ook het einde, met White Flag mag er zeker wezen, waarin rustige delen fraai worden afgewisseld met een meer bombastisch geluid.

Daartussenin zitten dan misschien wat minder sterke tracks. Waar zeker op nummers als Bad Habits en Back In Time duidelijk wat urban invloeden doorklinken. En op nummers als Deep End en Death Of Me is een wat meer popdance geluid terug te horen. Het rustige As You Are en het meer rocky aangezette Gravity kunnen dan onder de noemer van betere tracks worden geschaard.

Zo is het album Cage To Rattle niet direct het album geworden, waar op gehoopt. De vertrouwde Daughtry klanken klinken nog wel door in de nummers, maar helaas heeft ook Chris zich laten beïnvloeden door de huidige trends. De voorzichtig meer ingezette rocktracks en de toch nog steeds aangename stem van Chris, zorgen dan nog net voor een voldoende: 3 sterren.
 
 
Twitter