RockZine
 
Dearly Beloved
 
Score
 
 
Datum review
17-09-2021
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
13
 
 
Release
17-09-2021
 
 
 
Dearly Beloved is de opvolger van het album Cage To Rattle van Daughtry, welke in 2018 uitkwam. De nieuwe langspeler bevat een dertien tal tracks, met zijn allen goed voor een goede negenveertig minuten aan speelplezier. Want, spoiler-alert, het album luistert heerlijk weg.

Eigenlijk al direct vanaf de eerste rustige tonen op de openingstrack Desperation weet het album te pakken en niet meer los te laten. De easy going rock opener, bouwt fraai uit naar een bombastische en vrij stevig rockende track.

Het meer stevigere rock geluid klinkt eigenlijk wel door op het gehele album, wat dit misschien wel het ‘stevigste’ album van Daughtry tot nu toe maakt. Nadat de zanger op eerdere albums, na de release van het ook aangename debuutalbum Daughtry, wat aan het experimenteren was met sounds, lijkt hij zichzelf terug te hebben gevonden op het album Dearly Beloved.

De reeds uitgebrachte singles World On Fire en Heavy Is The Crown ontbreken natuurlijk niet op het album. Waarbij eerstgenoemde toch wel overduidelijk doet linken aan de Covid pandemie. Voor Heavy Is The Crown geldt dan ook zeker dat de titel met ‘heavy’ de track eer aan doet.

Waar op Changes Are Coming de gitaarpartijen en gitaarrifs een nadrukkelijke hoofdrol spelen, zo geldt voor de titeltrack Dearly Beloved dat rustigere delen fraai worden afgewisseld met wat meer aangezette delen. De stem van Chris Daughtry komt in beide goed tot zijn recht.

Eén van de rustigere nummers op het album is Cry For Help, maar weet zeker de aangename rocksfeer van het album te behouden. Het nummer wordt vervolgd door het bombastische Ayslum. Terwijl Evil een meer groovy inslag kent, met heerlijke afwisseling tussen de instrumenten.

Ook de nummers The Victim, Somebody en Call You Mine luisteren lekker weg. Variërend van stevig, naar meer poprock en deels akoestisch. Waar de registers nog een keer, weliswaar wat voorzichtiger, worden opengetrokken op Lioness, eindigt het album met de mooie piano ballad Break Into My Heart.

Het album Dearly Beloved laat de Chris Daughtry horen, zoals in ieder ik hem het liefst hoor. Een lekker rock album, waarop af en toe het ook wel wat rustiger wordt aangedaan. Maar ook in die rustige sferen blijft de stem van Daughtry overeind en vormen deze ook een goede afwisseling op het zeer sterke album.
 
 
Twitter