RockZine
 
Bubble Gum
 
Score
 
 
Datum review
18-01-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
18-01-2019
 
 
 
Met een namen als Bubble Gum, Kitty Kitty en Pikachu waan je je wellicht in een speelgoed winkel, maar het betreft hierbij toch echt de nieuwe plaat van De Staat. Het album Bubble Gum is dan de langverwachte opvolger van het zeer succesvolle album O uit 2016.

Een kinderspel betreffen zeker ook de teksten niet op het nieuwe album. De band weet af en toe goed de waarheid te vertellen en steekt zijn eigen mening niet onder stoelen of banken. Rond de teksten heeft De Staat zich lekker uitgeleefd in de instrumentale zin, wat voor een zeer gevarieerd en ook aangenaam album heeft gezorgd.

Eigenlijk al direct vanaf de eerste klanken van Kitty Kitty is de bekende De Staat sound terug te horen. Met de nodige elektro en toch ook wel de herkenbare stem van zanger Torre Florim. Al moet wel gezegd worden dat met de nogal overheersende rol van de synthesizers op dit nummer, deze misschien toch wel wat zoet aandoet.

Op het vervolg van het album Bubble Gum neemt De Staat je mee door een muzikale reis. Van de duidelijke electro rock klanken op een nummer als Fake It Till You Make It, naar een meer groovend geluid op Iím Out Of Your Mind. Terwijl een nummer als Me Time wel erg aan een hardcore track doet denken.

Op Phoenix wordt je dan weer meegezogen in een melodramische song, welke filmisch aan doet. Tel daar nog wat game geluiden bij op, op nummers als Pikachu en Level Up en verder nog een samenwerking met Luwten op Tie Me Down en je hebt dus een zeer gevarieerd album.

Bubble Gum is een zeer aangenaam nummer, waarop de elektronische rock klanken duidelijk aanwezig zijn, maar her en der wel ver uitschieten naar andere klanken. Misschien niet direct een echt rock album, maar het album rockt zeker genoeg voor een goede vier sterren.
 
 
Twitter