RockZine
 
Rituals
 
Score
 
 
Datum review
30-07-2018
 
 
Media
CD
 
 
Release
03-08-2018
 
 
Tracks
13
 
 
 
Met het album Rituals levert de Britse alternatieve rock band Deaf Havana alweer zijn vijfde studioalbum af. Een album welke, midden in de zomer, ook wel voor een opgewekt geluid zorgt. Ondanks titels als Fear en Evil, klinkt vooral een positieve noot door in de nummers.

Rituals bevat een dertiental nummers, waarbij moet worden aangetekend dat de opener Wake meer als een intro kan worden gezien. Het album begint dan ook eigenlijk echt met Sinner, waarbij direct het aangename geluid van de band op valt. Zowel in het instrumentale als vocale. De stem van James Veck-Gilodi, met een wat punk karakter, past goed op de nummers op het album.

Ook de heren van Deaf Havana hebben de hedendaagse invloeden laten terugkomen op het album Rituals. Op nummers als Hell en Evil klinkt een licht urban / R&B tintje door. Terwijl op nummers als Ritual en Holy dan weer veel elektronica klanken terugkomen.

Gezegd moet wel worden dat de poprock sfeer toch wel overheerst op het album. Zeker op een nummer als Pure klinken er ook lekkere gitaarrifs door. Terwijl Worship een aangename poprock track is, met een catchy karakter. Verrassend zijn dan weer wel de gospel klanken op Heaven.

Het rustige vaarwater zoekt de band op richting het einde van het album. Zowel Saint, voorzien van piano en de nodige stemvervorming, als Ephiphany bevinden zich in het langzamere tempo. Waarbij beide ook wel een wat donkerder geluid hebben.

Het album Rituals kent de nodige variatie, waarbij de band duidelijk de mainstream kant van poprock heeft gekozen. Wel wat hedendaags geluid laat doorklinken, maar toch wel de poprock feel weet vast te houden.
 
 
Twitter