RockZine
 
Dreaming Wide Awake
 
Score
 
 
Datum review
23-06-2021
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
5
 
 
Release
18-06-2021
 
 
 
Dreaming Wide Awake is de debuut EP van Deborah Parlor, welke is geproduceerd door JB Meijers. Een EP waarbij de zangeres ook de samenwerking aanging met Leif de Leeuw en Ed Struijlaart.

De samenwerking met Ed Struijlaart komt direct naar voren in de openingstrack en ook single Closing Time. Een aangename song, met een hoge country feel. En toch ook wel een catchy karakter, waarbij misschien ook wel de kracht van Struijlaart in is terug te horen.

De Americana sound is ook duidelijk terug te horen op het nummer The Storm In Me. Een nummer welke voorafgaand aan de EP ook al als single werd uitgebracht. Ook de meerstemmigheid op dit nummer geeft het nummer extra kracht, zoals het dit ook doet op Closing Time.

Met het nummer Dust levert Parlor een country ballad aan, waarbij ook wel wat meer naar de pop kant toe trekt. Om in het vervolg op Sometimes I Do terug te trekken naar het midtempo, met een folk feel. Waarbij de basis van het nummer bij vlagen een ‘hiphop’ achtige beat kent, misschien wel leidend tot een sound die zich zou kunnen laten omschrijven door populaire country.

De titeltrack, Dreaming Wide Awake, kan dan misschien wel worden beschouwd als de meest poppy track op het album. Waarbij voorzichtig nog wel een Americana sausje doorklinkt. Het nummer luistert tevens het slot in van de EP, welke in zijn geheel als sterk debuut kan worden bestempeld.
 
 
Twitter