RockZine
 
Hunter's Moon
 
Score
 
 
Datum review
14-02-2019
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
14
 
 
Release
22-02-2019
 
 
 
De (uitgebreide) EP Hunter’s Moon vormt het slotstuk van de trilogie van de band Delain. Na de eerdere releases van de EP Lunar Prelude en het album Moonbathers volgt nu met Hunter’s Moon het derde en laatste deel.

De heren en dames van Delain hebben hierbij wel werk gemaakt van de nieuwe EP. Naast een viertal nieuwe tracks bevat de EP ook een tiental live versies van eerder werk. Daarbij kan daarnaast ook nog een Live Blu-Ray worden opgeteld, welke een registratie bevat van de show in de TivoliVredenburg. Een show welke onderdeel maakte van de Danse Macabre tour, waarbij de band werd vergezeld door Marco Hietala van Nightwish.

Met Masters Of Destiny wordt de EP afgetrapt, met de eerste van een viertal nieuwe songs. Een nummer welke aanvoelt als een korte film. Vanuit een bijna sprookjes achtig begin, volgt een bombastisch refrein, om verder fraai symfonisch omlijst te worden. Een heerlijke samenspel tussen de sterke instrumentale kant van de band en aan de andere kant de sterke vocalen van zangeres Charlotte Wessels. Waarbij Wessels in het nummer een grote diversiteit in haar stem en zang laat horen.

Titeltrack Hunter’s Moon klinkt dan wat minder dromerig dan Masters Of Destiny. Het nummer is zeker wel bombastisch, kent een hoog energie level en bevat de nodige stevige gitaarriffs en grunts. Waarbij de band ook in dit nummer het symfonisch karakter weet vast te houden.

Een wat ander geluid klinkt dan door op This Silence Is Mine, een nummer welke is geschreven door gitarist Timo Somers. Zijn voorkeur voor de gitaren komt goed naar voren op het nummer, waarbij de zang een meer ondergeschikte rol vervult.

Merel Bechtold, de andere gitarist, heeft dan het nummer Art Kills voor haar rekening genomen. Bechtold heeft al de nodige ervaring met schrijven, met songwriting voor Purest of Pain, waar ze daarnaast ook de gitaarpartijen voor haar rekening neemt bij deze band. Het geluid van Art Kills doet dan ook wel wat aan het geluid van deze melancholische metalband denken.

Op de serie van live tracks maakt Delain nog maar eens duidelijk, live een extra dimensie aan zijn nummers mee te geven. De aanvulling van Marco Hietala op een aantal van deze nummers zorgt daarnaast nog voor een extra speciaal randje.

Eerlijkheid moet dan wel zeggen dat de toevoeging van Hietala op Scandal niet direct tot mijn favorieten behoort, maar op een nummers als Sing To Me en The Gathering vormt deze dan zeker wel een extra waarde.

Zo voelt Hunter’s Moon meer aan als een album dan als slechts een EP-tje. Het maakt dan ook zeker nieuwsgierig naar meer nieuw materiaal van de band. Daarnaast is de EP ook een mooi uithangbord om de band snel eens live te gaan bewonderen.
 
 
Twitter