RockZine
 
Wolffpack
 
Score
 
 
Datum review
02-05-2021
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
05-02-2021
 
 
 
De heren van DeWolff, bestaande uit de broers Pablo en Luka (van de Poel) en Robin (Piso) gaan al aardig wat jaren mee in de muziekscene, waarbij de band voornamelijk bekend staat om zijn psychedelische en bluesrock sound. Op de nieuwe plaat Wolffpack klinken echter toch ook wat andere geluiden door.

Net als het in 2020 uitgebrachte album Tascam Tapes, welke werd opgenomen op een Tascam 4-track cassetterecorder, kent ook het opname proces van de jongste langspeler van DeWolff een bijzonder opname proces. Mede gedwongen door de corona pandemie, vond een deel van het proces plaats via het internet met onder andere WhatsApp en Zoom sessies.

Het album trapt af met Yes You Do, waar met een tweetraps intro het nummer wordt ingeleid. Waarna direct een vertrouwd geluid volgt, met de gitaren en de onbetwiste sound van de Hammond orgel. Het nummer herbergt ook wel direct de algemene feeling van het album, met een groovy / funky karakter. En ook een eerste gastbijdrage is terug te horen door Judy Blank.

Waar in de eerste nummers daarnaast ook wel wat lichte vleugjes soul zich laten horen, komt deze sound overduidelijk terug op het nummer Do Me en misschien nog wel meer op Sweet Loretta. De toevoeging van de vrouwelijke vocalen op dit laatste nummer geven het nummer nog net wat extra.

Het inmiddels door NPO Radio 2 tot Topsong gebombardeerde Half Of You Love mag dan ook zeker niet op het album ontbreken. Een nummer waarin naast het vertrouwde geluid wat we kennen van DeWolff toch ook wel het vernieuwende groovy en soulvolle geluid naar voren komt.

Meer gastbijdragen zijn er op het album ook terug te horen op onder andere R U My Saviour, waarop de band instrumentaal wordt aangevuld met koperblazers. Waarbij op het nummer verder ook de Hammond orgel en gitaar zich even van hun beste kant mogen laten horen.

Het album Wolffpack bevat naast het vertrouwde geluid van DeWolff ook een duidelijk nieuw sausje. De band laat daarmee een andere kant van zichzelf horen, welke ook zeker zeer geslaagd is!
 
 
Twitter