RockZine
 
Shining In The Half Light
 
Score
 
 
Datum review
25-02-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
25-02-2022
 
 
 
Elles Bailey brengt met het album Shining In The Half Light de grote zus uit van de EP Sunshine City welke bij verrassing eind 2021 werd uitgebracht door de Britse blueszangeres. En ‘gelukkig’ bevat het album slechts één van de nummers van deze EP, zodat we ons nu kunnen verheugen op een negental aan nieuwe tracks.

Nou is de term ‘nieuwtje’ misschien ook niet helemaal waar, daar natuurlijk al enkele nummers als single het licht hebben gezien. En onder die singles valt ook de openingstrack Cheats And Liars, een nummer met een enorme blues feel, omringd door donker(der) geluid. Het nummer herbergt tekstueel een sneer richting hoe er is om gegaan met de culturele sector de afgelopen periode.

Het sterke begin van het album, wordt eigenlijk doorgezet met The Game, welke een stuk lichter klinkt dan Cheats An Liars. Maar ook dit nummer behoud de aangename blues sfeer, waarbij deze met de opgewekte klanken en de bijbehorende backings ook een lichte gospel feel geven.

Stones is een nummer welke vertrouwd aanvoelt. Een bijna ‘herkenbaar’ Bailey sound, natuurlijk ook mede gevormd door de stem van de uit Bristol afkomstige zangeres, maar zeker ook door het volle band geluid. Deze laatste wordt hierbij nog versterkt met de aangename gitaarsolo.

Met Coulours Start To Run brengt Elles ons een lesje terug naar de basis regels van het leven. Waar op Different Kind Of Love naar de rustige registers wordt vertrokken, met toch zeker de blues en ook weer een gospel sfeer. Het rustige(re) blok wordt afgesloten met Who’s That.

De oude bekende Sunshine City zorgt ook op de langspeler voor een lichtpuntje, met het opgewekte nummer waarin andermaal het samenspel met de stem van Bailey weer sterk samen komen.

Een easy blues sound is terug te horen op Halfway House, waar Riding Out The Storm weer meer aanzet in het uptempo en energieke. Waarna het album wordt afgesloten met de titeltrack Shining In The Half Light. Een nummer welke zowel vocaal als instrumentaal klopt en een meer dan waardige afsluiter vormt van het sterke album.
 
 
Twitter