RockZine
 
Sunshine City
 
Score
 
 
Datum review
21-11-2021
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
4
 
 
Release
19-11-2021
 
 
 
Uit het niets, als verrassing, was daar afgelopen vrijdag opeens de EP Sunshine City van Elles Bailey. De blueszangeres uit Engeland bracht al eerder wat singles uit, als voorproefje voor het nog uit te komen album Shining in the Half Light, maar met de EP zijn daar opeens vier voorproefjes.

Net als de titel wellicht al doet vermoeden, klinkt Sunshine City ook opgewekt en wellicht ook wel ‘zonnig’. Een uptempo track, vol van de blues, met fraaie gitaarpartijen en de aangename stem van Bailey daarbovenop.

Op Woman Like Me is een meer easy going tempo terug te horen, waar de orgel klanken het nummer dragen, met andermaal de blues in it. Waar met Walk Away een fraaie ballad is terug te horen. De stem van Elles blijft hierin prachtig overeind, waarbij ook de rustige gitaarsolo uitblinkt.

De EP wordt afgesloten met het uptempo Love Is Gonna Win. Een nummer met wat pop invloeden en ook wel een licht catchy karakter, maar waarop toch ook zeker wel de blues in terug te horen.

Al met al een aangename EP, welke nieuwsgierig maakt naar het volledige album. Voor nu een ster per track, dus een mooie score van 4 uit 5!
 
 
Twitter