RockZine
 
A Kiss For The Whole World
 
Score
 
 
Datum review
19-04-2023
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
21-04-2023
 
 
 
A Kiss For The Whole World is de jongste release van de Engelse rockband Enter Shikari. Een album, welke niet in één hokje is te plaatsen. Zeker is wel dat de rockinvloeden de basis vormen voor de songs, maar daaromheen worden diverse genres gemixt van dance/techno naar clubstep.

Misschien het meest ongrijpbaar is hierbij de openingstrack A Kiss For The Whole World. Het nummer kent een typisch intro, met toeters vanuit de toetsen, overgaand naar ruige gitaren om vervolgens in een soort flipperkast te belanden met de diverse synthesizer geluiden.

Een stuk gestructureerder klinkt dat (Pls) Set Me On Fire, een meer rechttoe rechtaan rock song met elektronica invloeden. Waarbij deze laatste ook doorklinken op It Hurts. Een meer Prodigy achtige sound klinkt dan door op Leap Into The Lighting.

Dat geen nummer hetzelfde klinkt, bewijzen dan ook wel Feed You Soul, waar ook wel weer wat flipperkast-sound op terugkomt, met sterke dance/clubstep invloeden. Dead Wood is dan een tweedeling, tussen een licht instrumentaal stuk en een meer aangezet tweede gedeelte. Met het rockende Jailbreak levert de band één van de sterkste nummers van de plaat af.

Een groot contrast heerst er dan tussen Bloodshot en Bloodshot (Coda). Waar de eerste volstaat van de elektronica invloeden, doet de tweede meer orkestraal aan. Met als aardig tussendoortje Goldfsish volgt nog een tweeluik met Giant Pacific Octupus (I Don’t Know You Anymore) en Giant Pacific Octupus Swirling Off Into Infinity. Waar in dit geval het tweede deel meer als outro kan worden gezien van het eerste deel.

Met het album A Kiss For The Whole World, levert Enter Shikari in ieder geval geen saai album af. Toegegeven moet wel worden dat het mogelijk een album is, voor een meer specifiekere doelgroep. Maar toch verdient het album best wel eens een draaibeurtje (of meerdere).
 
 
Twitter