RockZine
 
EPICA vs. Attack on Titan
 
Score
 
 
Datum review
22-07-2018
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
8
 
 
Release
20-07-2018
 
 
 
Waar de zomerperiode vaak een rustige periode betreft qua releases, brengt de symfonische rockband Epica tussen de vele zonuren door een nieuwe EP uit, met de titel EPICA vs. Attack On Titan. De EP bevat een achttal tracks, waarbij wel vermeld moet worden dat het tweede viertal een instrumentale versie van het eerste viertal betreft.

Vanuit een intro met strijdtoeters, een koortje en tromgeroffel, volgt samen met het instrumentale geweld ook snel de vertrouwde stem van zangeres Simone Simons op de openingstrack Crimson Bow And Arrow. Een erg beweeglijk nummer, waarbij het tempo van rustig naar snel wordt opgebouwd en ook omgekeerd. Verder klinken ook verschillende geluiden en samples door, wat het geheel een mini luister verhaaltje maakt.

De strijdklanken klinken zeker ook door in het intro van Wings Of Freedom. Net als in de openingstrack vallen op deze track de synthesizer riedeltjes op. De band geeft daarnaast ook op deze track vol gas, waarbij dat op If Inside These Walls Was A House wat minder is. Vanuit een rustig begin wordt hier opgebouwd naar een mooi stevig middel gedeelte, om vervolgens weer in de rustige sferen terug te keren.

Ook op de laatste track Dedicate Your Heart! klinken weer diverse klanken door, van toeters, naar violen en synthesizers. Ondanks deze verzameling aan klanken, wordt het (energieke) nummer niet te druk.

Vervolgens volgen dan nog de instrumentale versies van de nummers, welke de instrumentale kracht van de band benadrukken. Maar om eerlijk te zijn, is de toevoeging van de stem van Simons toch ook wel aangenaam te noemen. Een sterke EP, zo in het hartje van de zomer!
 
 
Twitter