RockZine
 
Medicine At Midnight
 
Score
 
 
Datum review
02-05-2021
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
9
 
 
Release
05-02-2021
 
 
 
Een album met een jaar vertraging, maar met een titel welke precies in deze tijd past. Dat is Medicine At Midngiht, het tiende studioalbum van de Foo Fighters. Het album had rond het 25-jarig jubileum van de band moeten uitkomen, met een bijbehorende tour, maar met de grote onzekerheid door de corona crisis, is het album nu dan toch uitgebracht door de heren. En, spoiler alert, het betreft zeker een goed medicijn in deze tijden!

Eerder waren er al wat kleine, veelbelovende, voorproefjes afgeleverd met de singles Shame Shame, No Son Of Mine en Waiting On A War, maar nu ligt dan de volledige langspeler op de planken. Een plaat, welke rockt, maar ook wel wat dans gevoelens oproept.

Voor de fijne luisteraars is misschien ook de stem van Dave Grohl’s dochter terug te horen op de openingstrack Making A Fire. In het catchy ‘nah-na-na’ refrein maakt de 14-jarige Violet deel uit van het achtergrondkoortje. Een fenomeen wat we meer aantreffen op het album, de toevoeging van achtergrondzangeressen.

Het op bas en drums gedreven Shame Shame, weet vanaf de eerste seconde te pakken, houdt je vast en laat je niet meer los. Waarna het album wordt vervolgt met het funky Cloudspotter. Om daarna toe te werken naar een van de favorieten van het album: Waiting On A War. Het nummer begint met een rustig akoestisch gitaartje, waarbij naar het einde toe pas verder instrumentaal wordt opgebouwd, maar hoe!

Op de titeltrack Medicine At Midnight laat Grohl een ander stemgeluid horen, met een lager ingezette toon en voor zijn doen rustige zang. Een nummer waarop ook de achtergrondzang weer een duidelijke rol inneemt, welke een soul feel meegeven, waarnaast het nummer ook zeker een aangename groove kent.

Met No Son Of Mine krijgen we toch een meer ‘vertrouwd’ Foo Fighters geluid te horen, waarbij dat toch ook wel geldt voor Holding Poison, welke dan wel weer wat swingends / funky over zich heeft. Na het rustige Chasing Birds, knalt de band nog een keer met het slotstuk Love Dies Young, een heerlijk rock nummer.

Waar het album Medicine At Midngiht dan misschien het kortste album van de Foo Fighters mag zijn, met ‘slechts’ negen nummers en een speeltijd van een goede 36 minuten, kan dit misschien dan als enig nadeel worden gezien.
 
 
Twitter