RockZine
 
Gravel & Dust
 
Score
 
 
Datum review
09-06-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
06-09-2019
 
 
 
Waar de laatste albums van Ilse DeLange een grote vleug pop meekregen, zeker met het laatste album uit 2018, worden op de nieuwste plaat (gelukkig) de country registers weer vol opengegooid. Met als resultaat een collectie van een tiental pure songs, met de voorliefde voor de country en bluegrass in het vaandel.

Misschien zou je het ook een verkapt Common Linnets album kunnen noemen, want zeker op een nummer als titelsong Gravel & Dust (want zo heet het album), doet het (mede door de tweestemmige zang) veel denken aan een liedje van die band die het songfestival net niet wist te winnen.

Op het album bevinden zich met name songs in het rustigere vaarwater, waarbij misschien het eerder genoemde Gravel & Dust en ook No End In Sight als ‘stevigst’ kunnen worden bestempeld. De plaat kan dan ook het beste worden weggezet in de categorie ‘luisterplaat’. Een plaat daarnaast, welke zich ook goed leent voor een theatershow. En laat Ilse nou net dit jaar de Nederlandse theaters induiken. Toeval?

Met de veelal rustige tracks, is het album misschien niet echt verrassend qua geluid, maar daar tegenover staan wel een tiental sterke nummers van DeLange. Wellicht had het album misschien wel één of een tweet wat meer stevigere nummers mogen hebben, maar dat is misschien ook al weer een meer persoonlijke smaak.

Na de overheersende pop-sound op zeker het laatste album, is het nieuwe album Gravel & Dust toch wel een verademing. Een album waarop Ilse DeLange weer teruggrijpt naar haar roots. Iets wat de zangeres gewoon ook goed ligt.
 
 
Twitter