RockZine
 
Another Round
 
Score
 
 
Datum review
25-01-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
13
 
 
Release
25-01-2019
 
 
 
Another Round is de naam van het nieuwe album van Indian Askin. Een album, welke een stukje rustiger is dan de debuutplaat van de Amsterdamse band Sea Of Ethanol. Toch blijft de band wel trouw aan zijn eigen sound.

Een soort rode draad door het album, zijn de vertel stukjes. Zo wordt het album afgetrapt met een speech als intro, maar klinkt een zelfde praat stukje ook door in nummers als Wheels en For You.

Verder geldt voor het album, dat net als op de debuutplaat het thema alcohol en de kroeg een belangrijke rol spelen. Maar ook de donkere periode waar de band doorheen is gegaan klinkt door op de nieuwste langspeler van Indian Askin.

Onder de snellere tracks op het album bevinden zich On And On, Seperation en Wheels. Zeker op deze laatste laat de band de gitaren en toetsen in volle vaart voorbij komen.

Het grotendeel van het album bevindt zich echter dus in een wat rustiger tempo. Waarbij dit af en toe misschien best een tandje meer tempo had mogen hebben, maar over het algemeen doet dit dus niet af aan de kwaliteit van de nummers.

Wel moet gezegd worden dat de wat andere klanken op nummers als I Know How To Party, met koebellen en een kermis-achtig geluid, maar ook BEAT74 met een licht western soundje in het intro, de dreigende sleur (zeker in het begin van het album) verbreken. Wat ook zeker geldt voor Gimme A Sign met een lekkere drive, gedragen op een sterke baspartij.

Met Another Round heeft de band Indian Askin weer het nodige materiaal om opnieuw de Nederlandse clubs in te duiken. Ook op menig festival, zullen de nummers van het album zeker niet misstaan.
 
 
Twitter