RockZine
 
Feels Like Air
 
Score
 
 
Datum review
14-04-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
06-04-2018
 
 
 
Het album Feels Like Air is het debuutalbum van de Britse band ISLAND. Na eerdere EPís van het viertal uit Londen (Girl en A Place You Like) volgt nu dus een langspeler van de indierock band.

Het album opent goed met tracks als Ride, Try en The Day I Die. Van lichte en opgewekte klanken op Ride, naar een goede drive op Try en vervolgens naar het steviger toe opbouwende The Day I Die.

Wat wel al snel opvalt is dat de zang van frontman Rollo Doherty voor weinig afwisseling zorgt. En eigenlijk al snel, neigt het album naar Ďmore of the sameí. En hoewel Something Perfect zeker ook zijn goede kanten kent, blijft het gevoel toch hangen.

Ook in het instrumentale blijft het op het gehele album, veelal in de rustigere regionen, waarbij de stem van Doherty zich toch ook zou lenen voor een wat steviger nummer, zoals hij ook bewijst op de eindes van The Day I Die en ook Moth. Waarbij laatst genoemde de eerder benoemde sleur, prettig weet te onderbreken.

Eigenlijk kent het album dan ook verder geen echte verrassingen, waarbij het slot met Lillyflower dan wel met een mooie rustige toon eindigt.

Feels Like Air is een album met een dubbel gevoel. Aan de ene kant kennen de nummers elk wel hun eigen kracht, maar in het geheel achter elkaar geplakt, dreigt je in een sleur van dezelfde klanken te blijven hangen. Wellicht is het een album, om zo af en toe is een nummertje af te spelen.
 
 
Twitter