RockZine
 
I'm Not Leaving
 
Score
 
 
Datum review
09-05-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
31-08-2018
 
 
 
Na zijn deelname aan De Beste Singer-songwriter van Nederland in 2013 bracht Jasper Mook al een aantal singles uit, waaronder Take Me There en What I Miss. Nu zo地 goede vijf jaar later ligt dan het debuutalbum van de singer-songwriter in de winkel, met de titel: I知 Not Leaving.

Wat gelijk opvalt bij het doorlezen van de song list, is dat Mook de eerdere singels niet heeft opgenomen op zijn album. Wel zijn er elf, nieuwe, andere tracks terug te vinden op de debuutplaat. Waar rustig wordt afgetrapt met het opbouwende Here Again en waar wordt toegewerkt naar en lekker rocky einde met Come Around.

Het geluid op het album I知 Not Leaving ligt grotendeels in de lijn met het werk, welke Jasper ook ten gehore bracht tijdens het televisie programma en ook wel op zijn eerdere singles was terug te horen: voornamelijk catchy songs, met een poprock gehalte.

Gezegd moet worden dat op veel nummers er wat meer poppy wordt aangezet dan rocky, zeker op nummers als Don稚 Make Me Stop, Heartbeats en titeltrack I知 Not Leaving. Terwijl op Worlds Collide en ook By My Side een meer gevoelige en singer-songwriter kant naar voren komt.

Een meer rocky kant wordt opgezocht op Best We Ever Had, Memories en het al eerdere benoemde Come Around. Met laatstgenoemde weet Jasper Mook zijn album erg sterk af te sluiten. De zanger laat hier nog maar eens horen over een fijne stem te beschikken, welke zowel in het meer pop ingezette als wat meer poprock ingezette goed tot zijn recht komt.

Het album I知 Not Leaving is een meer dan aardig debuut van de singer-songwriter Jasper Mook. Met op een vervolg album nog wat meer tracks ingezet op de toon van de closer van het album, lonkt een vierde ster met gemak!
 
 
Twitter