RockZine
 
White Roses
 
Score
 
 
Datum review
26-09-2020
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
25-09-2020
 
 
 
Het album White Roses betekent het debuutalbum voor Sjoerd de Buck, beter bekend onder de naam Joe Buck. Het album is de opvolger van de EP Own The Morning, welke eerder dit jaar uitkwam.

Hierbij valt eigenlijk direct op dat het grootste gedeelte van de EP ook op de langspeler is terug te vinden. Enkel het nummer Breathin is niet terug te vinden op het 11-nummerige album. Het maakt het album misschien iets minder verrassend / vernieuwend, maar zeker niet minder van kwaliteit.

Buck werd door Ilse DeLange onder haar hoede genomen, maar wist mogelijk de meeste bekendheid te vergaren door de reclame van de supermarktketen PLUS. In de commercial is het nummer The Way You Take Time terug te horen, welke dan natuurlijk ook op het album terugkomt. Een nummer, welke uitgroeide van een reclame liedje naar een echt nummer en vervolgens ook een hit.

De invloeden van Ilse DeLange laten zich af en toe wel doorklinken, in de sound van Joe Buck, waarbij ook een voorliefde voor de country is terug te horen. Zo kent de midtempo opener Own The Morning een country feel, met verder ook een catchy en poppy karakter. Misschien klinken de invloeden van DeLange nog wel het meest door op Insecure, waar het tokkeltje in het begin sterk doet denken aan een The Common Linnets intro.

Op het album White Roses wisselen de midtempo songs af met meer uptempo songs, maar bevinden zich ook de nodige rustige, meer singer-songwriter, songs. De titelsong White Roses kan zeker tot één van de rustigere nummer worden gerekend, maar zeker ook zeer persoonlijk. Het nummer is een ode aan zijn ouders die hun eerste kind bij de geboorte verloren.

Na het al eerdere genoemde The Way You Take Time, klinken ook de meer uptempo songs als You Don’t See Me en Shadow In The Dark lekker in het gehoor, mede te danken ook aan het behoorlijk catchy gehalte wellicht. Aan de andere kant weet Joe ook met het rustigere materiaal te pakken, zo wordt het album fraai afgesloten met, het gitaarliedje, Black.

Joe Buck levert met zijn eerste plaat een fraaie collectie aan tracks af, een elftal waar menig voetbalclub jaloers op zal zijn. Van catchy pakkende songs, naar fraaie songs, waarbij ook de schrijverskwaliteiten goed naar voren komen.
 
 
Twitter