RockZine
 
Spencer Gets It Lit
 
Score
 
 
Datum review
13-04-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
13
 
 
Release
01-04-2022
 
 
 
Onder de noemer ‘Jon Spencer & the HITmakers’ brengt de Amerikaanse zanger-gitarist Jon Spencer zijn nieuwste album Spencer Gets It Lit. Een album, welke eigenlijk niet in een hokje is te plaatsen en bij vlagen ook niet is te volgen.

Zo rockt het album, zeker met de gierende gitaren, met ook een aardig stukje funk zo links en rechts. De overheersende rol van de synthesizer, zorgt dan ook wel voor een elektronica sfeertje, waarbij dit ook af en toe neigt naar een meer dance achtige sfeer. Tel daarbij op de niet in een patroon te stoppen opbouw van de songs, en het onnavolgbare is redelijk verklaart.

De bijzondere sound op het album, maakt het dan ook erg lastig om te bepalen welke muziekliefhebbers dit zal bevallen. Maar een goed advies daarin is toch wel, luister het album gewoon eens een keertje. Want het album herbergt zeker een aantal zeer aangename tracks.

Onder die aangename tracks, vallen zeker Junk Man, met een stevige pot gitaren en strakke riffs. Ook het funky, en bij vlagen catchy Primary Baby, het meer rechtlijnige Strike 3 en het gure Get It Right Now vallen onder de persoonlijk favorieten.

In de meer uitzonderlijke categorie, vinden we nummers als Worm Town, met een vertellend intro en Get Up & Do It met een alternatieve versie van de boogiewoogie. Maar ook Rotting Money, met een spacy sound kunnen als bijzonder worden bestempeld.

Al met al blijft het album wel boeien, waarbij het ene nummer wat meer in de smaak zal vallen dan het andere. Het totaal maakt dit dan ook een gemiddeld album, met uitschieters naar onder, maar zeker ook naar boven.
 
 
Twitter