RockZine
 
Technicoloured Eyes
 
Score
 
 
Datum review
21-03-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
23-03-2018
 
 
 
Kingfisher Sky heeft door de jaren heen al bewezen zijn mannetje (en/of vrouwtje) te staan in de muziek scene. Met het album Technicoloured Eyes levert de formatie alweer zijn vierde studio album af. En opnieuw stelt de band niet teleur.

Eigenlijk al direct vanaf de eerste klanken op Sky Scrape Window weet de band direct te overtuigen. Het nummer knalt er lekker in en geeft direct een vertrouwd gevoel. Gezegd moet worden dat het vervolg met Paving Stones dan best wel in contrast staat met de opener. Maar zeker, na een extra luisterbeurt, heeft ook dit nummer toch weer zijn kracht.

Van (rustigere) folk klanken op Golden Thrones zet de band er weer wat meer vaart achter op Walk With Brothers, om over te gaan naar een meer metal ingezet Cornelia. De band geeft zelf aan meer de progressieve rock kant te zijn opgegaan op het album Technicoloured Eyes, maar gesteld kan worden dat de band zijn, toch wel, kenmerkend geluid heeft behouden.

Kingfisher Sky weet goed te variëren op het album, met orgel klanken op Walk With Brothers, naar een piano ballad met Stop The Silence. Waar weer wat elektro / synthesizer klanken doorklinken op Swimming Against The Tide. Ook qua tempo wordt een fraaie afwisseling geboden.

Misschien een kleine kanttekening is de typische intonatie van het woord ‘Matter’ in Next In Line. Om de een of andere reden, springt het woord er nogal uit. Wat toch een beetje een vreemd karakter meegeeft aan het nummer. Gelukkig volgt dan al snel weer een goed ‘herstel’ met Reveries.

Op Technicoloured Eyes bewijst de band andermaal zijn kracht, waar je eigenlijk al weet dan een onvoldoende nooit van toepassing zal zijn. Zo scoort de band met deze plaat een welverdiende score van 4 (op 5) sterren!
 
 
Twitter