RockZine
 
KIN
 
Score
 
 
Datum review
24-08-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
9
 
 
Release
31-08-2018
 
 
 
De Schotse post-rock band Mogwai heeft de soundtrack voor de misdaadfilm KIN voor zijn rekening genomen. Het album heeft ook de gelijknamige titel, KIN, meegekregen. Daarmee kan ook direct gezegd worden dat het album een hoog filmisch karakter heeft meegekregen.

Toch moet ook wel gezegd worden dat de band dicht bij zichzelf is gebleven, wat ook direct terug te horen is op de opener Eliís Theme. Een nummer welke verder in een rustig vaarwater blijft en de instrumenten het verhaal vertellen, met een herkenbaar Mogwai geluid.

Eigenlijk blijft het vaarwater ook wel rustig gaan op de soundtrack. Waar op een nummers als Flee en Donuts nog wel wat extra kracht wordt bijgezet, blijft het geheel toch vrij rustig. Waarbij verder ook de nadruk wel licht op de elektronische kant van de band en de gitaren een beetje het onderspit delven.

Met de titeltrack KIN is misschien wel een van de sterkere nummers van het album benoemd. Een nummer welke voelt als in twee delen opgedeeld. Het eerste gedeelte betreft een zeer rustig deel, waarna in het laatste, tweede, gedeelte er steviger wordt ingezet en waar ook de meer rocky kant van Mogwai goed naar voren komt.

De soundtrack wordt dan nog wel verrassend afgesloten met Weíre Not Done. Het meer stevigere geluid van KIN krijgt hier een vervolg. Daarnaast zijn ook voor het eerst vocalen terug te horen.

Misschien duurde de soundtrack net te kort, daar de nummers acht en negen (van de negen tracks) zeker wel in de smaak vielen. Daarvoor was het echt meer een soundtrack, welke zeker onder een film goed tot zijn recht komt, maar om als los album te luisteren doet het net wat minder.
 
 
Twitter