RockZine
 
Dadcore
 
Score
 
 
Datum review
22-01-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
18
 
 
Release
25-01-2019
 
 
 
In een mooie cyclus van zo’n drie jaar volgt in 2019 het nieuwe album van de band Mozes and the Firstborn. Het album Dadcore volgt daarmee het album Great Pile Of Nothing uit 2016 op, waarbij deze de opvolger was van het debuutalbum Mozes and the Firstborn uit 2013.

Wie een rechttoe rechtaan album verwacht met Dadcore komt bedrogen uit. Waar het album volgens de teller een 18-tal tracks bevat, zijn het toch geen 18 nummers op de band. Zo heeft de band korte intermezzo’s in het album verweven, gebaseerd op de album titel D-A-D-C-O-R-E.

Maar ook binnen de nummers zelf is geen vastigheid te bekennen, om Scotch Tape / Stick With Me maar eens als voorbeeld te nemen. Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, bestaat het nummer zelf ook uit eigenlijk wel uit twee nummers: Scotch Tape en Stick With Me, welke door een vertel-stuk aan elkaar zijn verbonden.

Mede door de misschien wat typische intermezzo’s, weet het album niet direct te pakken. Terwijl na een tweede luisterbeurt (met wat intermezzo’s weggelaten), het album zeer zeker niet slecht is. Dadcore betreft hierbij een album, welke je moet leren luisteren wellicht.

Zo kent Baldy een lekkere country-sfeer, mede door de in het intro gebruikte mondharmonica. Waarbij Sad Supermarkt Song direct vanaf de eerste klanken direct weet te pakken. Ook het wat meer catchy Hello luistert lekker weg, al had het nummer best ook een ander titel kunnen hebben.

Toch blijft aan het einde een gemengd gevoel hangen. En als we dan de weegschaal tevoorschijn halen, komt dat aardig in balans uit, resulterend in een score van 3.
 
 
Twitter