RockZine
 
Salvo
 
Score
 
 
Datum review
23-11-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
23-11-2018
 
 
 
Zo eens in de zoveel tijd zijn er albums waar je wat meer naar uitkijkt dan andere albums. Het album Salvo van Navarone valt zeer zeker in die eerste categorie. Een gevaar is dan natuurlijk wel dat het album dan kan teleurstellen, maar ik kan je zeggen, dat is zeker niet het geval!

De eerste voorproefjes met Cerberus en The Strong Survive waren natuurlijk al goed. Opener van het album, The Strong Survive is een energieke rock track, welke zeker met het oog op de deelname aan The Voice de nodige radio potentie heeft. Cerberus is daarentegen een meer donkere track. Een nummer waarin de band zijn meer psychedelische kant naar voren laat komen. Het nummer kent ook een fraai vraag en antwoord spel tussen vocalen en instrumenten.

Een dosis funk is terug te horen op Reset, waarin de hogere regionen van de stem van zanger Merijn fraai naar voren komen. Na een stevig intro op Waste, kent het nummer een swingend karakter, met name in de refreinen. Met de coupletten wat rustiger aangezet in het instrumentale, wordt in het refrein wat extra bijgezet.

Ook voor Søreal geldt dat het nummer lekker in het gehoor ligt, voorzien van een ‘gitaar battle’, om in The Voice termen te blijven. Surrender knalt er dan direct lekker in, waarbij het energie level van begin tot eind hoog blijft.

Met het nummer Fire komen we dan aan bij een echte Navarone ballad. De band begint rustig met een gitaartje, aangevuld met de stem van Merijn, piano klanken en wat lichte percussie. Langzaamaan bouwt de band het instrumentale verder uit, met een mooie uitbarsting, om weer terug te keren in de rustige sferen.

Op Another Way klinkt een hoog Michael Jackson gehalte door. Het nummer doet erg denken aan Smooth Criminal, waarbij toch ook zeker het Navarone geluid en een hoog rock gehalte doorklinkt. De meer donkere kant wordt dan weer opgezocht op Mind’s Eye, om vervolgens af te sluiten met Who Are You. Een nummer waarin het tempo flink omhoog wordt gegooid en het album in stijl wordt afgesloten.

Misschien wat licht bevooroordeeld, maar het valt niet te ontkennen dat het album Salvo andermaal een heerlijk rock album is geworden. De heren van Navarone bewijzen andermaal dat rock toekomst heeft. Waarbij het meer dan verdient zou zijn als een groter deel van Nederland de band (eindelijk) in zijn armen sluit.
 
 
Twitter