RockZine
 
Laughing About It Is Far More Exciting
 
Score
 
 
Datum review
31-01-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
01-02-2019
 
 
 
Ondanks dat de heren van PEER nog vrij jonge honden zijn, hebben zij er toch al de nodige muzikale jaren erop zitten. Met het album Laughing About It Is Far More Exciting levert de Middelburgse indierockband zijn debuutplaat af.

Het album telt een tracklist van 12 nummers, waarbij zonder het intermezzo Pills meegerekend er een 11-tal songs overblijven. Waarbij opvalt dat het grotendeel van de tracks de drie minuten amper aanraakt. Toch is het niet zo dat de nummers incompleet aanvoelen, zo ook niet op het net aan twee minuten durende Unicorn.

Mogelijk speelt het hoge energie level, welke de heren van PEER ten gehore brengen op hun debuutalbum hier een grote rol in. Hoe dan ook luistert het album wel lekker weg van begin tot eind. Waarbij met Siren, een rustige, voorzichtige ballad, wordt afgesloten. Verrassend genoeg ook gelijk wel het langste nummer met zo’n vier minuten.

Laughing About It Is Far More Exciting opent lekker met Karma, een energiek nummer, gedragen door een aangename baspartij. Verder vallen de verschillende overgangen in het nummer in positieve zin op, zowel qua sterkte als qua instrumentale invulling.

Wel moet gezegd worden dat de stem van zanger Gijs Teuwsen misschien niet direct de meest spannende stem betreft. Hiermee komt ook een licht ‘van hetzelfde laken een pak’ gevoel naar boven door het album heen.

Er klinkt verder misschien nog wat jeugdigheid door in een soms wat geforceerde catchy sound. Qua sound is daarnaast wellicht op Bird wel voor een erg mierzoete toetsen partij gekozen. Waar de band dan aan de andere kant weer wel enorm sterk uitpakt met onder andere Unicorn.

PEER levert met Laughing About It Is Far More Exciting zeker geen slecht album af. Zeker voor een debuutplaat klinkt het veelbelovend en nodigt het album zeker uit om de band eens live te bewonderen.
 
 
Twitter